NEĆE BITI KAO PRIJE / Tomašević tvrdi da žele zauzeti novu politiku vezano za javne površine: 'Trg bana Jelačića se pretvara u rezervnu tržnicu'

Rano jutros ponovno je puknula cijev na zagrebačkoj Selskoj cesti

28.9.2021.
11:02
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, u predvorju Gradske uprave održao je konferenciju za novinare.

"Kaže se dobar dan inače, ali mogao bi biti nešto i bolji. Ispričavamo se…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povećanje stanogradnje, a posebice to možete vidjeti na Trešnjevci, nije pratilo uvijek razvoj komunalne infrastrukture. To vrijedi za vodoopskrbu, ali i odvodnju. Prioritet nam je to unaprijediti u idućem razdoblju. Prva dojava je bila prije 5 sati, zamjenik gradonačelnika i ja smo došli na samu lokaciju oko 5.45 ujutro."

Razgovor s ministrom Ćorićem

"Ukupno je intervenirano na sedam lokacija, tri stambena objekta, cesta te tri različite ustanove. Najgore je u smislu štete prošla škola u kojoj je oštećena dvorana, uredi i domarov stan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam se danas s ministrem Ćorićem i povući ćemo sredstva iz EU fondova za modernizaciju vodoopskrbne mreže kako bismo smanjili gubitke vode u cijevi, ali i i kako bismo zaustavili da se ovakve situacije opet dogde. On i ja ćemo sutra imati sastanak te ćemo razgovarati o svemu."

Podsjetimo, rano jutros ponovno je puknula cijev na zagrebačkoj Selskoj cesti. Gradonačelnik je izjavio da je šteta nastala jutros veća od one koja je nastala u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPET PUKLA CIJEV U ZAGREBU /

Kritično na Selskoj: Voda na ulicama, promet obustavljen, okolne zgrade nemaju vode

Image
OPET PUKLA CIJEV U ZAGREBU /

Kritično na Selskoj: Voda na ulicama, promet obustavljen, okolne zgrade nemaju vode

O ubojstvu na zagrebačkim Mlinovima

Osvrnuo se i na grozan događaj koji se dogodio u subotu na zagrebačkim Mlinovima:

"Pričao sam s majkom i zamolio bih medije da se detalji pogreba koji će se dogoditi ovaj tjedan ne objavljuju u medijima. Osigurali smo i psihološku pomoć, imamo hitne timove za takve situacije. Pomoć je dana i djelatnicima vrtića u koji su djeca išla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi raspis natječaja za direktora ZET-a

Riječ je zatim preuzela Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec.

"Najavili smo raspis natječaja za novog direktora Zagrebačkog velesajma. Taj natječaj je raspisan prošli petak, objavljen je i dostupan na stranicama Zagrebačkog velesajma, relativno je sličan onome natječaju koji je u tijeku za direktora ZET-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Osvrnula se i na prošlotjedni slučaj Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

"Imenovali smo novo upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih. Predsjednica Upravnog vijeća bit će dr. sc. Gordana Keresteš, a nove članice Andreja Jambročić Sakoman i bivša pučka pravobraniteljica Lora Vidović. Zadaća Upravnog vijeća je da prihvati ostavku bivše ravnateljice, imenovati vršitelja dužnosti i raspisati novi natječaj za ravnateljicu Poliklinike", rekla je Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponudili smo pomoć građanima'

Tomašević kaže kako se nada da do novih puknuća cjevovoda neće doći.

"Treba utvrditi kakvo je stanje cijelog vodoopsrkbnog sustava kako bi se moglo ići u plansku sanaciju", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komunicirali smo s građanima i ponudili pomoć, omogućene su cisterne za pitku vodu tako da pokušavamo na bilo koji način biti na raspolaganju zbog situacije koju trpe."

Osvrnuo se i na glavni zagrebački Trg:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trg bana Jelačića se pretvara u rezervnu tržnicu. U redu je da Trg bude mjesto za neke manifestacije, ali problem je ako postaje rezervna tržnica. Mi nismo izdavali dozvole za Trg, ovo su dozvole još od prošle gradske vlasti", rekao je Tomašević.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike