živi u varaždinu / Poznati menadžer tvrdi: 'Ne znam što imam od imovine, uzdržava me rođak s 3000 kuna'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Oslobođen je optužbi da je zloporabama ovlasti i neplaćanjem poreza državu oštetio za 11 milijuna kuna

19.7.2019.
12:10
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Bivši čelnik varaždinskih tvrtki Pluris, Fima grupa i Validus Milan Horvat, oslobođen je optužbi da je zloporabama ovlasti i neplaćanjem poreza državu oštetio za 11 milijuna kuna, javlja Večernji list.

Taj se proces vuče još od 2011. godine, kada je bivši čelnik Fime bio uhićen i optužen u Podravkinoj aferi Spice. Tada su mjerodavna tijela odlučila istražiti poslovanje svih njegovih poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat je oslobođen i tijekom suđenja za Spice, a optužnicom ga se u slučaju porezne teretilo da je od 2006. do 2009. godine svjesno umanjivao i krivo računao porezne osnovice tih tvrtki. Pluris je tim činom stekao osam milijuna nezakonite koristi, a Validus 3,2 milijuna kuna.

Time je Horvat državu oštetio za čak 20 milijuna kuna, barem se tako tvrdilo, a zbog svega je kraće vrijeme proveo i u istražnom zatvoru. Općinski sud ga je nedavno nepravomoćno oslobodio krivnje, a DORH će se na presudu žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dokazi koje je ponudilo državno odvjetništvo eventualno potvrđuju postojanje određenog poreznog duga, ali nikako ne potvrđuju postojanje inkriminirane namjere", iznio je Horvat u svojoj obrani na završnom ročištu dok je njegov odvjetnik Krunoslav Kunštić zadovoljan što je sud prihvatio pravna stajališta i teze obrane u tom predmetu.

Horvat je trenutno u Varaždinu gdje živi, barem je tako rekao na sudu, a zaposlen je u tamošnjem poduzeću Karfiam. Plaća mu se ne isplaćuje, a navodno ga uzdržava rođak koji mu mjesečno plaća 3000 kuna. Sudu je također rekao da posjeduje imovinu, ali ne zna koju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo