PROCURILI DETALJI / Evo što su sve Macronu pripremili hrvatski domaćini: Zakupljen cijeli restoran s morskim specijalitetima

Image

Macron će Hrvatsku napustiti u četvrtak popodne, nakon svečanog ručka na kojemu će sudjelovati stotinjak uzvanika iz javnog života

24.11.2021.
14:44
VOYO logo

Večeras u Zagreb stiže francuski predsjednik Emmanuel Macron. Policija je već istaknula kako su moguće "kratke obustave prometa", a N1 je otkrio i što su sve francuskom predsjedniku priredili domaćini.

Oko 20 sati trebala bi početi večera u restoranu u centru Zagreba, koji na meniju nudi morske specijalitete. Kako doznaje N1 protokol je zakupio cijeli restoran već od 17 sati. Večera će biti radna, u užem formatu, a na njoj će sudjelovati, kako doznajemo, nekoliko ministara. Teme o kojima će se razgovarati bit će globalna i regionalna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Macron će Hrvatsku napustiti u četvrtak popodne, nakon svečanog ručka na kojemu će sudjelovati stotinjak uzvanika iz javnog života.

Sastanak i ministara obrane

Macron je prvi francuski predsjednik koji dolazi u posjet Hrvatskoj, a tijekom boravka u našoj zemlji potpisat će Sporazum o strateškom partnerstvu. S Macronom u Hrvatsku stiže i francuska ministrica obrane Florence Parly koja će s hrvatskim kolegom, Mariom Banožićem, potpisati ugovor o nabavi Rafala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I posjet postao razlog za svađu dvaju brda

Ni organizacija posjeta francuskog državnika nije prošla bez trzavica između Pantovčaka i Banskih dvora

"Tvrda kohabitacija" Pantovčaka i Markova trga nastavila se i prepucavanjem oko organizacije ručka za francuskog predsjednika. Predsjednik Vlade Andrej Plenković, naime, na ručak nije pozvao predsjednika Republike Zorana Milanovića, a novinarima je sinoć rekao kako mu je ponudio da Pantovčak organizira taj ručak, ali su ga iz Ureda predsjednika odbili. Odgovor s Pantovčaka nije se dugo čekao. Iz Ureda predsjednika poručili su kako oni zovu sve koje treba zvati kad organiziraju nešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE MOŽE BEZ SKANDALA /

Plenković optužio Milanovića da je odbio organizirati ručak ili večeru s francuskim predsjednikom

Image
NE MOŽE BEZ SKANDALA /

Plenković optužio Milanovića da je odbio organizirati ručak ili večeru s francuskim predsjednikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo