zarazio se biciklizmom / Pozitivan utjecaj na zdravlje: Nenad i njegova ekipa biciklista osnažuju osobe oboljele od dijabetesa!

Nenad je jedan od 255 tisuća osoba koje u Hrvatskoj boluju od dijabetesa. No, Nenad je osvojio Iron man - triatlonsku disciplinu koja je zahtjevna i za najzdravije

25.4.2016.
22:35
VOYO logo

Nenad Šimunko ima 32 godine i dijabetes. No kaže jednu bolest je zamjenio drugom. Boljom. Zarazio se biciklizmom.

"Bolujem od dijabetesa od svoje šeste godine. Tjelesna aktivnost je vrlo važna i kad sam se počeo baviti triatlonom, vidio sam koliko mi sport pomaže u regulaciji dijabetesa, tako da nisam stao na samom triatlonu nego sam za dvije godine završio dvostruki Ironman. To je triatlonska disciplina gdje se pliva 3,8 km, zatim se biciklira 180 i nakon toga se trči maraton u dužini 42", objasnio je Nenad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometara, da! No, to je Nenadu pravi izazov. Član globalne sportske ekipe biciklista, triatlonaca i trkača oboljelih od dijabetesa. Njihova misija je educirati i osnažiti osobe oboljele od dijabetesa. Proteklog tjedna sudjelovali su na Tour de Croatia. Njihova preciznost i sprema su vrhunski iako se radi tek o hobiju.

Kad je oko vas sto biciklista, jedna mala sitnica moze uzrokovati pad, a nekima se to dogodi iz čista mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert i njegov prijatelj Nenad dijele posebnu strast prema starim biciklima. Robert ih popravlja, a Nenad skuplja.

Nenadov vozni park posramio bi i ozbiljne kolekcionare. Bicikli mu pomažu da lakše podnosi dijabetes, oni su njegova prava bolest, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene dosežu i 7 tisuća. Što je bicikl lakši, pa i stariji, to skuplji. Na natjecanjima najbolje prolaze oni koji teže manje od 7 kilograma. Ipak, ono neprocjenjivo, kaže Nenad, jest pozitivan utjecaj na njegovo zdravlje. To se, naravno, ne može kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo