U korak s vremenom / Pozitivan primjer u obrazovanju: pulsko sveučilište postat će centar tehnološkog napretka

Image

Sveučilište u Puli iduće će godine uvesti kolegije iz područja 3D modeliranja, 3D printa i 3D skeniranja, kako bi se stvorio kadar za kojim vlada potreba u velikom broju hrvatskih tvrtki

27.2.2017.
21:10
VOYO logo

Često se piše o neadekvatnosti hrvatskog obrazovnog sustava, pa stoga valja posebice istaknuti pozitivne primjere, kada ih ima. O jednom takvom, na pulskom sveučilištu, izvijestio je Novi list.

Budući da trenutno Hrvatska i dalje proizvodi previše ekonomista, a deficitarna je u tehnološki naprednim zanimanjima, pulsko je sveučilište odlučilo oblikovati dio svojih programa prema potrebama tržišta. Prošle je godine tako pokrenut  preddiplomski stručni studij naziva Proizvodno strojarstvo čiji bi se program trebao prilagođavati situaciji na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište je i potpisalo ugovore s nekolicinom tvrtki, kao što su Rimac Automobili, a od iduće godine se pokreće i novi studijski program 3D tehnologije.

Uvest će se novi kolegiji iz područja 3D modeliranja, 3D printa i 3D skeniranja, kako bi se stvorio kadar za kojim vlada potreba u velikom broju hrvatskih tvrtki. Pratit će se situacija na tržištu, a programi će se čitavo vrijeme mijenjati i prilagođavati onome što je potrebno gospodarstvu, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo