tragedija na cvjetnom / Požar u kojem je posljedično poginula starija žena najvjerojatnije je uzrokovao opušak od cigarete

Žena koju ju pri intervenciji u jučerašnjem požaru u studentskom Cvjetnom naselju udarilo vatrogasno vozilo preminula je od zadobivenih ozljeda

23.2.2017.
22:48
VOYO logo

U studentskom domu Cvjetno naselje čisti se ono što vatra jučer nije progutala.

Image
TRAGIČAN ISHOD /

Preminula starica koju je tijekom požara na Cvjetnom pregazilo vatrogasno vozilo

Image
TRAGIČAN ISHOD /

Preminula starica koju je tijekom požara na Cvjetnom pregazilo vatrogasno vozilo

Hodnici su očišćeni, no nekad bijele sobe sada izgledaju kaotično. Rastopljene instalacije, izgorjele stvari 12-ero studenata i uništen namještaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studentskom centru se nadaju da šteta neće premašiti 200 tisuća kuna!

I studente i upravu Studentskog centra najviše pogodila informacija da je u poslijepodnevnim satima, 77 godišnja gospođa koju je prilikom intervencije udarilo vatrogasno vozilo - podlegla ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Narav stradavanja je takva da usprkos operativnom zbrinjavanju 22. veljače navečer je bila nespojiva sa životom", Bojan Rode, dežurni anesteziolog KBC Sestre Milosrdnice.

U požaru su lakše ozlijeđena i dva studenta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan kolega prilikom gašenja sa vatrogasnim aparatom se ogrebao na podlaktici i to je hitna sanirala, drugi kolega se malo nagutao dima i to je hvala bogu sve", rekao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu.

Studenti iz šest izgorenih soba - dobili su drugi smještaj, ostali se polako vraćaju u paviljon. Vratio se i Ivan koji se za vrijeme požara zatekao tik do požara i među prvima reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo nas je više, 5-6 dečkiju, neki su vadili šmrk, aparat za gašenje i pokušavali su gasiti, ali nije se tu puno moglo jer izvana, vatra je tu sukljala", Ivan Borna Ninčević, student prava iz Karlovca. 

"Studenti su se najvećim dijelom sami organizirali što je stvarno fascinatno i za svaku pohvalu - uključio se studentski odbor, studentski zbor", Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I svi koji su ostali bez sobe - imali su gdje prenoćiti. Što je požar uzrokovalo - policija još ne zna - ali zna se da nije krenuo odavde iz čajne kuhinje. 

Policijski je očevid završio i pokazao da požar nije krenuo iz čajne kuhinje kako se ranije mislilo nego s krova niže zgrade i onda se proširio po fasadi paviljona broj 4. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se uzrok službeno ne zna, najvjerojatnije je riječ o opušku. Zgrade su renovirane lani pod garancijom, no osiguranje ne pokriva slučajeve nemara. 

"Ako se uspostavi da je cigareta, onda je to nemar, onda su to sasvim druge pravne radnje, ali u konzultaciji s našim pravnicima i nadležnim institucijama pokrenut ćemo aktivnosti u skladu sa zakonom", Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nastavlja istragu koja bi trebala razjasniti kako se zgrada zapalila. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo