OBUZDAN VELIKI POŽAR KOD KRILA JESENICE: / Policija već privela osobu osumnjičenu za podmetanje vatre

Image
Foto: Pixsell
8.9.2017.
7:12
Pixsell
VOYO logo

Na terenu su i dalje 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja, a pomaže im i stotinjak vojnika. Tijekom sinoćnjeg gašenja požara iskopčan je dalekovod, te zatvorena magistrala.

Burna noć je bila iza vatrogasaca, ali je jutrošnja vijest da su obranjene kuće, a požar koji je planuo u Krilu Jesenicama je stavljen pod nadzor. Osim gasitelja sa šireg splitskog područja, u pomoć su došli i šibenski vatrogasci s pet vozila. Angažirano je bilo oko 200 vatrogasaca. Lokaliziran je požar i na području Klisa. Naime, sinoć je planula Klis Kosa baš kada su i kliški vatrogasci branili Mutogras. Počela je padati i kiša, piše Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog požara u mjestu Krilo Jesenice, zatvorena je za osobna vozila Jadranska magistrala (DC8) od Strožanca do Omiša. Obilazak je cestom Strožanac - Žrnovnica -Tugare - Omiš, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Iz splitske policije su potvrdili da su priveli jednu osobu koju dovode u vezu s požarom. S njom obavljaju obavijesni razgovor i još će se vidjeti hoće li je osumnjičiti za podmetanje. Iako se proširila vijest da je požar izazvan bengalkom, iz splitske policije to nisu moglu potvrditi. Kažu da to tek trebaju utvrditi istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI POŽAR U DALMACIJI: /

Buknulo kod Omiša, jugo otežava gašenje, vatra stigla nadomak kuća

Image
NOVI POŽAR U DALMACIJI: /

Buknulo kod Omiša, jugo otežava gašenje, vatra stigla nadomak kuća

Također su iz šibensko-kninske i dubrovačko-neretvanske županije u noći s četvrka na petak upućene vatrogasne snage kao pomoć gasiteljima na požarištu između Krila Jesenice i Gornje Podstrane te se očekuje kako će do jutra na gašenju požara, uključujući i 100 vojnika, biti angažirano ukupno oko 300 gasitelja, rekli su u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Dodali su kako je požar između Krila Jesenice i Gornje Podstrane zahvatio veliki prostor i dug je nekoliko kilometara. Prema riječima vatrogasaca, vatreni plamenovi nošeni vjetrom povremeno su visine i do desetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini s obzirom na to da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima. Odmah po dojavi, na teren su poslane sve raspoložive vatrogasne snage, odnosno svi DVD-ovi sa šireg splitskog područja te Javna vatrogasna postrojba (JVP) Grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija
Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

07.09.2017., Gornja Podstrana - Vatra potpomognuta jakim jugom nesto poslije 22 sata stigla je do zapadnog dijela Podstrane i Bajnica, te opasno ugrozila stambene i poslovne objekte koje brane brojni vatrogasci pred kojima je teska i besana noc. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vatra potpomognuta jakim jugom nešto poslije 22 sata stigla je do zapadnog dijela Podstrane i Bajnica, gdje nema stambenih objekata. Kuće u Krilu Jesenice nisu ugrožene.

Glavni županijski splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izvijestio je da se vatrogasne snage raspoređuju u smjeru Gornje Podstrane kako bi formirale liniju obrane i spriječile daljnje širenje vatrene stihije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušat ćemo do jutra ovaj požar staviti pod kontrolu, a ako ne uspijemo onda ćemo u petak ujutro tražiti pomoć kanadera," rekao je Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću Hrvatskog autokluba, zbog ovog je požara zatvorena Jadranska magistrala (DC8) od Strožanca do Omiša. Obilazak je županijskom cestom ŽC6142 i državnom cestom DC70 Strožanac - Žrnovnica -Tugare - Omiš i obratno.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo