Požar prijetio kućama, kanaderi polijevali aute

Nekoliko metara visoki plameni jezici prijetili su u petak poslijepodne kućama i automobilima u naselju Bili Brig u Zadru.

27.8.2010.
21:35
VOYO logo

U zadarskom naselju Bili Brig u petak oko 16 sati buknuo je požar koji se munjevitom brzinom proširio do samih rubova kuća. Gusti dim i plameni jezici sezali su do nekoliko metara u vis.

"Vatra je najednom buknula u šumi pokraj Fiatovog salona. Nitko još ne zna zašto, no situacija je bila vrlo ozbiljna. Sreća da požarište presijeca cesta tako da se vatra nije mogla proširiti. Požar je buknuo zastrašujućom brzinom tako da nas je uhvatila panika za kuće", ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki obližnjih kuća pokraj kojih je u borovoj šumi izbio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gasilo ga je sedam vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca, međutim ubrzo su im, zbog brzine širenja požara, u pomoć pristigla i tri kanadera, te air tractor.

"Kuće su obranjene, a na terenu su i dalje vatrogasci koji gase rubne dijelove i kontroliraju požarište", poručili su iz Vatrogasno operativnog centra kada su u 18 sati lokalizirali požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plamen je progutao jedan hektar trave, makije, te nekoliko borova i maslina, a uzroci će se utvrditi naknadnim policijskim očevidom.

Prethodni članci:

arti-201008250808006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008230418006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo