HALMED ODLUČIO / Povlači se lijek kojim se liječi povišen krvni tlak, stanja nakon infarkta... Ima visoke razine onečišćenja

Image
Foto: Thinkstock

Povlače se serije JP6751, JP6753, JT3270, KB6855 i LA8105

25.4.2023.
9:50
Thinkstock
VOYO logo

Zbog povišene razine nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji, s hrvatskog tržišta povlači se lijek Propranolol Sandoz 40 mg tablete.

Kako javlja Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), povlače se serije JP6751, JP6753, JT3270, KB6855 i LA8105.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću, ističu iz HALMED-a. Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za bolesnike koji uzimaju ovaj lijek. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije, tvrde.

Podsjećaju i da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo