POVJERENSTVO ĆE PROVJERITI KUJUNDŽIĆEVU IMOVINSKU KARTICU, ON PORUČUJE: / 'Lako se može vidjeti što smo ja i supruga zaradili'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Nakon članka kojim se dovodi u pitanje transparentnost kupnje nove kuće,

22.1.2020.
14:45
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će podatke iz imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića na osnovu medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu i vrijednosti kuće u kojoj živi.

"Povjerenstvo će pokrenuti postupak u kojem će provjeriti sve podatke iz imovinske kartice ministra Kujundžića, odnosno usporediti ih s podacima koje će zatražiti od nadležnih tijela - Porezne uprave, zemljišno-knjižnih odjela i drugih tijela", izjavila je Hini glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILAN KUJUNDŽIĆ TVRDI DA JE SVE ČISTO U SLUČAJU NOVE KUĆE: /

'Kupili smo ju za 195.000 eura, transparentno i po zakonu'

Image
MILAN KUJUNDŽIĆ TVRDI DA JE SVE ČISTO U SLUČAJU NOVE KUĆE: /

'Kupili smo ju za 195.000 eura, transparentno i po zakonu'

Kujundžić: Sve je jasno i transparentno

Ako se utvrditi nesklad, Povjerenstvo će pozvati dužnosnika da se o tome očituje, a nakon što zaprimi očitovanje odlučit će ima li elemenata za pokretanje postupka, dodala je Jurišić.

Nakon članka kojim se dovodi u pitanje transparentnost kupnje nove kuće, portal Telegram objavio je danas da je Kujundžić u imovinskoj kartici za kuću u kojoj sada živi iskazao manju vrijednost od realne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar tvrdi da je vrijednost kuće 900.000 kuna, iako je u ugovoru o stambenom kreditu iz 2010., koji je bračni par Kujundžić potpisao s PBZ-om, vrijednost kuće procijenjena na 2,373,450 kuna, a prilikom reprogramiranja kredita 2016. godine na 1.680.000 kuna.

Kujundžić nije želio komentirati novi članak u Telegramu već je poručio kako je u vezi njegovih kuća sve jasno i transparentno te da će se o svemu očitovati Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kada to od njega bude zatraženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se dužan očitovati Povjerenstvu prema zakonu, no tu se nema što skrivati, sve je transparentno i jasno. Lako se može vidjeti koliko smo moja supruga i ja zaradili u posljednjih pet godina, kao i što se na mom računu može vidjeti da je moja ušteđevina rasla za 7000-8000 kuna mjesečno", rekao je Kujundžić Hini.

Telegram je u utorak objavio da je Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić, a kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila je 1.462.500 kuna. Pritom su upozorili da u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla platiti tu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić je reagirao na to ustvrdivši kako je transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Plenković najavio razgovor s Kujundžićem

Naveo je kako vrijednost kuće 195.000 eura te da su supruga i on za kupnju kuće podigli kredit od 100.000 eura u PBZ-u, 55.000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40.000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković, koji boravi na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, komentirao je danas kratko cijeli slučaj rekavši kako će u četvrtak vidjeti Kujundžića i s njim razgovarati.

"Ne mogu puno komentirati, vjerujem da će on to sve pojasniti", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo