Povjerenstvo za izbor vrha policije biramo s pravom!

'Pojavile su se spekulacije možemo li donositi ove odluke.

10.11.2011.
16:53
VOYO logo

Vlada se na sjednici bavila opravdavanjem zbog izbora rukovodećih kadrova u policiji prije svog odlaska s vlasti. Ovo se ne odnosi na Ravnatelja policije koji se bira putem javnog natječaja, no odnosi se na ravnatelje policijskih uprava i preve ljude ravnatelja policije.

"Pojavile su se spekulacije možemo li donositi ove odluke. Možemo", rekla je premijerka Jadranka Kosor i riječ dala ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da se uredbama koje Vlada sada donosi utvrđuje novi ustroj Ministarstva i položaj policijskih službenika, čime će se omogućiti provedba Zakona o policiji, a donošenjem uredbe o plaćama policijskih službenika, prema položaju i specifičnostima posla će se odrediti koeficijenti kojima se neće smanjivati plaće. Principi napredovanja u policiji će biti usklađeni s uvjetima za napredovanje u policijskoj službi kakva je u Europskoj uniji.

Zamjenica predstojnice Ureda za zakonodavstvo Vinkica Duvnjak ustvrdila je kako na ove uredbe treba gledati kao na provedbene propise, a ne uredbe sa zakonskom snagom te da nama zakonskih zapreka da se one donesu. No, nedvojbeno će ministar na odlasku imati utjecaja na imenovanja glavnih ljudi u Ravnateljstvu policije na petogodišnji mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slobodna radna mjesta popunjavat će se putem internog oglasa, a povjerenstvo određuje ministar i u njemu je predstavnik sindikata", kazala je Duvnjak.

Institutu Hrvoje Požar dano je 12 milijuna kuna za nove investicije, a u Vladi tvrde da imaju pravo na dodjeljivanje ove financijske potpore zato što je novac ranije bio predviđen u proračunu, tj. proračnu Ministarstva gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo