POVJERENSTVO ODLUČILO, NEMA POSTUPKA PROTIV DALIĆ, BANDIĆA I BRKIĆA: / 'Satovi su od njegova brata Joze, Milijan ih samo ponekad nosi'

Image
Foto: Pixsell

"Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi", poručio je brat potpredsjednika Sabora

27.9.2019.
11:30
Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici odlučilo kako neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Milijana Brkića.

Brkić je Povjerenstvu prijavljen nakon što su mediji objavili kako je viđen sa skupocjenim satovima koji nisu bili prijavljeni u njegovoj imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić samo ponekad nosi bratove satove

"Postupajući po napisima vezanim o vlasništvu satova usporedili smo imovinske kartice. Dužnosnik je u nekoliko navrata dostavljao promjene u imovinskoj kartici, no u predviđenoj rubrici 'Podaci o ostalim pokretninama pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna' naveo je da pokretnina skupljih od 30.000 kuna nema. Zatražili smo očitovanje od dužnosnika o eventualnom neskladu. Dužnosnik se očitovao", rekla je članica Povjerenstva Tatijana Vučetić, prenosi N1.

Ispada tako da satovi nisu vlasništvo Milijana Brkića već njegova brata Joze Brkića s kojim, kako je Brkić naveo u očitovanju Povjerenstvu, on živi nakon rastave braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi", poručio je brat potpredsjednika Sabora.

Jedan sat je brat poklonio dužnosniku, no taj nije skuplji od 30.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo je utvrdilo da je prodajna cijena takvog novog sata od 15 do 28 tisuća kuna. Predlažem da se donese odluka da se postupak ne pokrene", odluka je Povjerenstva.

Ni protiv Bandića nema postupka

Isto je tijelo razmatralo u predmetu Milana Bandića i mogućeg utjecaja na objae u Večernjem listu. Naime, medij je objavio nagradnu igru u kojoj je dodjeljivan stan Zagrebačke stanogradnje koja je navodno povezana sa Zagrebačkim holdingom koji je u vlasništvu Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka stanogradnja u očitovanju Povjerenstvu odgovorila je da je stan prodala Večernjem listu te da ni na koji način nije bila sponzor nagradne igre.

Povjerenstvo je danas predložlo da se ni protiv Bandića ne pokrene postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Dalić isto prošla bez postupka

Što se tiče predmeta bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić Povjerenstvo je razmatralo hoće li pokrenuti postupak nakon prijave po kojoj joj je Hanza media pokrila troškove izdavanja i promocije knjige, što bi bio nedopušteni dar.

Povjerenstvo je predložilo da se ni u njenom slučaju ne pokrene postupak jer ne proizlazi da je došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesta jer Dalić nije imala zapreku primiti dar nakon završetka mandata, a u trenutku predstavljanja knjige više nije bila na poziciji potpredsjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo