POVJERENSTVO NEĆE POKRETATI POSTUPAK PROTIV KUJUNDŽIĆA, ALI HOĆE PROTIV MRAK TARITAŠ: / Pogriješila je u dvije stvari

Image
Foto: Pixsell
22.11.2019.
11:53
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izvijestila je kako Povjerenstvo neće pokretati postupak protiv Milana Kujundžića, ali hoće protiv Anke Mrak-Taritaš, i to zbog neispunjavanja imovinske kartice i zlouporabe položaja, javlja N1.

"Povjerenstvo je na današnjoj sjednici odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Milana Kujundžića, s obzirom da iz dokumentacije koju imamo nije utvrđena nikakva moguća povreda Zakona o sprječavanju sukoba interesa", kazala je Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se, pak, tiče dužnosnice Anke Mrak-Taritaš, povjerenstvo je jednoglasno, kao i u slučaju dužnosnika Kujundžića, odlučilo da se pokrene postupak zbog povrede članaka 8 i 9, dakle neispunjavanja imovinske kartice u skladu s propisom. U imovinsku karticu nije unijela naknade koje je primala na ime ispitnih komisija. Isto tako, zbog povrede članka 7c, zlouporabe položaja, s obzirom da je sama sebe, dok je bila ministrica, imenovala u komisiju na temelju koje je naknadno imala primanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo