ALI, NEĆE IMATI PRIORITET / Potvrđena optužnica protiv Bojana Ivoševića: Za prijetnje bivšeg splitskog dogradonačelnika traže uvjetnu kaznu

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell/ilustracija

Bivšeg dogradonačelnika Splita terete da je nazvao urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije i zaprijetio joj zbog toga što je bio nezadovoljan člancima o sebi i svom ocu glumcu

3.5.2022.
10:45
Ivo Čagalj/Pixsell/ilustracija
VOYO logo

Bivšem splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću je optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo optužnicu za prijetnju novinarkama Slobodne Dalmacije. Optužnicom je službeno počeo kazneni postupak protiv Ivoševića te je na redu sazivanje glavne rasprave, no kako nije riječ o tzv. “pritvorskom” predmetu, neće imati prioritet, piše Dalmatinski portal.

Bivšeg dogradonačelnika Splita terete da je nazvao urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije i zaprijetio joj zbog toga što je bio nezadovoljan člancima o sebi i svom ocu glumcu, nedavno predloženom za nacionalnog prvaka HNK Split. Ivošević je urednici rekao “da će joj se napiti krvi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIT IDE NA NOVE IZBORE /

Puljak i Ivošević i službeno dali ostavke: 'Nismo htjeli sudjelovati u pravnim smicalicama, to je teren HDZ-a'

Image
SPLIT IDE NA NOVE IZBORE /

Puljak i Ivošević i službeno dali ostavke: 'Nismo htjeli sudjelovati u pravnim smicalicama, to je teren HDZ-a'

Naljutio ga je tekst

Ivoševića je naljutio tekst Slobodne Dalmacije o tome da su nezakonito sadili mladice bora na Marjanu. Šumarska inspekcija je naknadno utvrdila da je 10 mladica bora legalno posađeno uz odgovarajuću dokumentaciju i proceduru.

Ivošević se u odgovoru na optužnicu izjasnio da se ne osjeća krivim, odnosno da nije prijetio. Kaže da je prozivao uređivačku politiku Slobodne Dalmacije koju diktira HDZ. U ovom postupku je oštećena je novinarka s kojom je Ivošević razgovarao, kao i glavna urednica, urednica internetskog izdanja i još jedna novinarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Dalmatinski portal, nitko od novinarki nije bio ugrožen za svoju osobnu sigurnost, ali su rekle da su zabrinute da će im zbog Ivoševićevog stava biti ugrožen posao “na ovaj ili onaj način”. Ivoševića se tereti za tzv. kvalificirani oblik prijetnje novinarkama u svezi obavljanja njihovog posla.

Tražit će se uvjetna kazna

Predloženo je da se Ivoševića kazni uvjetnom kaznom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna od novinarki nije bila uplašena za osobnu sigurnost, ali su sve izrazile svoju zabrinutost da će im zbog ovakvog Ivoševićevog stava biti ugrožen posao, na ovaj ili onaj način. Državno odvjetništvo tereti Ivoševića za tzv. kvalificirani oblik prijetnje novinarkama u svezi obavljanja njihovog posla i predlaže da se kazni uvjetnom kaznom.

Ivošević: Dokazat ću svoju nevinost

Ivošević je u utorak, nakon potvrđene optužnice, izrazio uvjerenost da će na sudu dokazati nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem pravne institucije države na svim razinama, pa tako i odluku suda o podizanju optužnice, a čvrsto vjerujem da ću tijekom sudskog procesa dokazati da u ovom slučaju ne postoji krivnja koja mi se stavlja na teret", poručio je Ivošević u izjavi za medije. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak nekoliko dana nakon podizanja optužnice, zajedno sa zamjenicima Ivoševićem i Antonio Kuzmanićem, podnio je ostavku pa će Splićani na izvanredne izbore. Uz izvršnu vlast, birat će i 31 vijećnika u Gradskom vijeću.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo