BRAVO! / Potvrda izvrsnosti za RTL Kockicu zelene je boje: Emisija 'Kad smo bili mali' nagrađena Albert certifikatom

Image

Osnovan 2011. godine, Albert podržava globalnu filmsku i televizijsku industriju u smanjenju ekoloških utjecaja produkcije i stvaranju sadržaja koji podržava viziju održive budućnosti

2.11.2023.
14:06
VOYO logo

RTL Kockica, prvi specijalizirani kanal za djecu, mlade i obitelj kroz godine se pozicionirala kao podrška gledateljima u njihovu naumu da nauče nešto novo i korisno. Promicanjem znanja naglašavaju važnost brige o ekosustavu, a dok smišljaju nove emisije koje podižu svijest o onom najbitnijem - planetu Zemlji, dodijeljen im je Albert certifikat, svojevrsna potvrda izvrsnosti kada je u pitanju održiv i 'zelen' način snimanja televizijskog sadržaja.

Image

"Glavna tema velikog broja naših formata su biljke i životinje te njihov suživot s ljudima. Serijal 'Prijatelji planeta' koji uči mlade očuvanju okoliša i približava održiv način života i 'SOS za životinjski svijet' koji progovara o najugroženijim životinjski vrstama kojima je potrebna pomoć društva kako bi li opstale, samo su početak naše zelene priče", ističe producentica RTL Kockice Sanja Zdorc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovan 2011. godine, Albert podržava globalnu filmsku i televizijsku industriju u smanjenju ekoloških utjecaja produkcije i stvaranju sadržaja koji podržava viziju održive budućnosti.

Image

"Svjesni smo da nije dovoljno samo misliti zeleno, potrebno je i djelovati. Već godinama podižemo svijest o zaštiti prirode, a za vrijeme snimanja projekta 'Kad smo bili mali' poduzeli smo niz koraka kako bismo smanjili ugljični otisak. U svoje poslovanje uveli smo punjive baterije, koristimo višekratne boce za vodu te keramičko posuđe, minimalizirali smo kupovinu rekvizita, na set smo postavili odjeljke za recikliranje otpada, a za potrebe ispisa scenarija, što radimo samo kada je neophodno, koristimo reciklirani papir", pojasnila je voditeljica emisije 'Kad smo bili mali' Tatjana Horvatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo