POTRESNA PRIČA IZ HRVATSKE: / Zaposlen, prima plaću, ali sa ženom već pet dana spava na otvorenom: 'Želimo se okupati i jesti obrok za stolom'

Image
Foto: PIXELL

Zbog posla je došao živjeti u Podravsku Moslavinu pa ga stanodavac, zbog želje da proda kuću, izbacio na cestu.

5.8.2017.
15:56
PIXELL
VOYO logo

32-godišnjak i njegova supruga već su peti dan bez krova nad glavom nakon što su sa zadnjim datumom u mjesecu srpnju morali izaći iz stana u kojem su do sada živjeli, kako bi vlasnik taj stan mogao prodati. Kaže kako u selu ima mnogo praznih kuća no da im nitko ne želi dati smještaj i kuću gdje bi živjeli i za koju bi uredno plaćao stanarinu i režije.

'Nisam socijalni slučaj, ni beskućnik. Već sam tri mjeseca zaposlen, radim u Šumariji u Slatini, gdje sam sjekač, no problemi su počeli kada nam je dosadašnji stanodavac u Podravskoj Moslavini, gdje smo živjeli posljednja četiri mjeseca, prije nekoliko dana otkazao najam, jer se želi odseliti odavde i prodati tu kuću. Otkako smo izišli iz nje, već danima lutamo selom i spavamo na otvorenom uz Dravu jer ne možemo pronaći smještaj niti nam itko želi dati kuću u kojoj bismo se smjestili', ispričao je Saša, inače doseljenik u Podravsku Moslavinu iz Belog Manastira, gdje je donedavno živio, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doselio se zbog posla

U Podravsku Moslavinu doselio se prije četiri mjeseca kada je dobio posao u Šumariji u Slatini, a upravo zbog posla volio bi ostati živjeti u tom mjestu, odakle je podrijetlom i njegova supruga. Kaže kako bi smještaj prihvatio i u drugim selima, samo da se može okupati i pojesti obrok za stolom.

Zbog nemile situacije u kojoj se ovaj mladi bračni par našao, i tvrtka u kojoj radi izašla mu je u susret te mu dala nekoliko slobodnih dana dok se ne snađe. Nitko nije mogao slutiti da će se naći u situaciji u kojoj danima, praćenima iznimno visokim temperaturama, ne mogu naći krov nad glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik opovrgnuo navode

Pomoć je tražio na Općini Podravska Moslavina no, kaže, načelnik Zdravko Šimara nije mu želio pomoći te mu je rekao “da ga ne može zbrinuti u općinskim kućama jer je izgubio ključeve kuće u vlasništvu Općine i kako ima sreće što je ljeto pa može spavati i na otvorenom”.

Načelnik je opovrgnuo ove navode te kazao kako Općina ima dva stana za liječnike, koja su zauzeta, te da kuća u kojoj je Općina suvlasnik polovice zbog derutnosti nije prikladna za stanovanje te da im ju ne može dati na korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam razloge zbog kojih je njih dvoje istjerano iz kuće u kojoj je donedavno živjelo, naglašavam da Općina ne posjeduje useljive nekretnine u koje bismo ih mogli primiti. Zbog njihova problema kontaktirali smo i Centar za socijalnu skrb u Donjem Miholjcu, gdje su nam objasnili da im ni oni ne mogu pomoći, jer je riječ o osobi koja ima prebivalište na području Belog Manastira, pa oni za isti slučaj nisu nadležni', rekao je Šimara.

'Ne postoje zakonske osnove za pružanje pomoći'

Ravnateljica donjomiholjačkog Centra za socijalnu skrb, Ivana Petriševac pak ističe kako ne postoje zakonske osnove za pomoć Saši Grinfelderu s obzirom na to da nema prijavljen boravak na njihovu području niti je korisnik socijalne skrbi, jer je zaposlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje mi kucati na vrata i nadati se da će netko od sumještana imati smještajni kapacitet u kojeg bi se mogli smjestiti, barem na kratko, dok ne nađu trajnije rješenje.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo