POTRESNA ISPOVIJEST OCA IZ PULE: / 'Već s 15 godina je svašta trpao u sebe, u kolicima i vezan je završio na psihijatriji'

Image
Foto: Ilustracija: Profimedia

'Na treningu je upoznao tog prijatelja i počinje pušiti marihuanu i uzimati MDMA. Ni sam ne znam što je sve s 15 godina trpao u sebe. Zapustio je školu, bježao s nastave...

9.7.2019.
21:03
Ilustracija: Profimedia
VOYO logo

Jedan otac iz Pule progovorio je za Glas Istre o velikoj obiteljskoj drami koju proživljava zbog sina adolescenta koji je upao u pakao droga i postao diler nakon što se s drogom susreo na sportskom treningu. Kaže da je riječ o velikom problemu među adolescentima koji ne smijemo ignorirati.

Otac posrnulog adolescenta priznaje da je njegov sin imao problema s ponašanjem. Međutim, istovremeno je imao izuzetno dobre sportske rezultate, pa je imao u doticaj s drogom došao baveći se sportom, a ne klasično, tijekom noćnih izlazaka. Da nešto nije uredu, shvatili su kada je popustio u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je sve agresivniji

"Riječ je o djetetu za koje su nam u njegovoj ranoj životnoj dobi kazali da je natprosječno inteligentan. Nije se školovao po nekom posebnom programu za genijalce, ali je pokazivao sklonosti k učenju. A onda je na treningu upoznao tog prijatelja i počinje pušiti marihuanu i uzimati MDMA. Ni sam ne znam što je sve s 15 godina trpao u sebe. Zapustio je školu, bježao s nastave. Nije se mogao koncentrirati ni 10 minuta, a kamoli nešto naučiti.

Ubrzo je postajao sve agresivniji prema majci i meni. Da i on prodaje drogu, saznali smo nakon što je uhićen s prijateljem. Tad smo s njim otišli u Centar za prevenciju bolesti ovisnosti, kod tih divnih ljudi koji zaista daju sve od sebe da pomognu i njemu i nama. Ali to nije dovoljno. Neko je vrijeme odlazio na testiranja i razgovore i bio je dobro. Novu školsku godinu je dobro započeo, sve je izgledalo kao da smo ga izvukli", ispričao je za Glas Istre otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovni pad u svijet droge

Međutim, stvari su se navodno pogoršale nakon što se zaljubio i započeo vezu s nešto mlađom djevojkom s "nevjerojatnim prohtjevima". Sin mu ponovno počinje s konzumacijom narkotika i dilanjem te se zadužuje kod kamatara. "U kući nastaje lom. Ponovno izostaje često iz škole, odbija suradnju, a zbog stalnih sukoba i svađa više smo puta morali pozvati policiju jer više nismo znali kako da s njim izađemo na kraj. Policija bi ga odvela i nakon par sati pustila… Bježao je od kuće pa bi se za koji dan vratio. Nakon jedne vrlo agresivne epizode uzeo sam uputnicu da ga zbog poremećaja u ponašanju smjestimo na psihijatriju.

Na pulskoj psihijatriji rekli su nam da bi bilo bolje da ga odvezemo u Rijeku, na odjel za adolescente. Smješten je u kolica, vezan i vozilom Hitne pomoći, u pratnji policije, odvezen za Rijeku. Po putu su mu davali neke injekcije za smirenje jer je divljao, a kasnije testiranje je pokazalo da je pozitivan na više sintetičkih droga. Trebao je ondje ostati 21 dan, ali su ga otpustili nakon par dana jer su zbog kolektivnog godišnjeg odmora zatvorili odjel", ispričao je ogorčeni otac Glasu Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo