POTRES U HDZ-u: / Jandroković i Mlakar podnijeli ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika!

Image

HDZ-ovi saborski zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli su u petak u Hrvatskom saboru ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a.

13.5.2016.
16:29
VOYO logo

Hini je to potvrdio Jandroković, koji međutim nije htio dodatno obrazlagati razloge ostavke. Kazao je tek kako je zajedno s kolegom Mlakarom ostavku predao predsjedniku HDZ-ova Kluba zastupnika Ivanu Šukeru, te kako se nada da će taj čin potaknuti raspravu o funkcioniranju Kluba.

Image
SINČIĆ SRUŠIO KVORUM! Bio je u sabornici, ali se nije prijavio: /

'Ako nemaju većinu, idemo na nove izbore'

Image
SINČIĆ SRUŠIO KVORUM! Bio je u sabornici, ali se nije prijavio: /

'Ako nemaju većinu, idemo na nove izbore'

Treći tjedan zaredom odgođeno glasovanje zbog nedostatka kvoruma

Da u komunikaciji unutar Kluba zastupnika HDZ-a i stranaka Domoljubne koalicije postoje problemi postalo je jasno nakon što je Sabor već treći tjedan za redom odgodio glasovanje o raspravljenim točkama zbog nedostatka kvoruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od pokazatelja je i činjenica da je s dnevnog reda plenarne sjednice skinut prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, na temelju kojega je Hrvatski sabor trebao odlučiti o tome koji će zastupnici sjediti u Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

SDP-OVCI SE SPRDALI S VLADAJUĆIMA ZBOG KAOSA U SABORU: ‘Popustili dugmići, Tim, show me the numbers!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je sada uistinu sramota'

Hrvatski sabor zbog gubitka kvoruma ni ovoga petka nije uspio do kraja izglasovati raspravljene točke, što je oporba protumačila kao dokaz da parlamentarna većina zapravo ne postoji.

“Evidentno je da ne postoji većina, ovo je sada uistinu sramota. Osim što Vlada ne funkcionira, ne funkcionira ni parlament, zakoni se ne mogu donositi, a odgovornost je parlamentarne većine da donosi zakone”, rekao je Igor Dragovan (SDP) novinarima nakon što je glasovanje još jednom odgođeno za sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesni Šuker

HDZ-ovac Ivan Šuker kazao je tom prilikom da će zatražiti raspravu u klubu zastupnika HDZ-a zbog trojice zastupnika te stranke koji se nisu pojavili u Saboru niti su naveli razlog nedolaska.

"Neki ljudi, ako ne mogu biti u Saboru, neka podnesu ostavku. Zašto si ljudi gomilaju funkcije? Neka odluče što žele biti! To ću predložiti na klubu zastupnika, jer hrvatski građani ovo nisu zaslužili", objasnio je Šuker i inzistirao na tome da "većina postoji", prenijela je televizija N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladajući se moraju zapitati imaju li većinu ili nemaju

Predsjednik Sabora Željko Reiner u jednom je truntku pomislio da postoji kvorum, jer je sutav pokazivao kako je u sabornici 76 zastupnika, no potom se taj broj smanjio na 75 pa je Reiner priupitao "radi li svima dugmad". Ispostavilo se da je s "dugmadi" sve u redu, ali se za glasovanje nije prijavio Ivan Vilibor Sinčić, koji je bio u sabornici.

“Bio sam u sabornici jer sam bio prijavljen za raspravu nakon glasovanja, a to što nema kvoruma svakako nije dobro. Evo, danas jedan važan zakon, kojim bi se ukinulo da banke uzimaju velike naknade na kartičnim poslovanjima, nije mogao biti izglasan”, upozorio je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako ne namjerava osiguravati kvorum te kako se vladajući moraju zapitati imaju li većinu ili nemaju. “Ako nemaju, idemo na nove izbore”, poručio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo