POTPREDSJEDNIK HDZ-A U SUKOBU INTERESA / Istovremeno sjedio u Saboru i radio kao direktor firme

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa izreklo je Bilaveru opomenu zbog kršenja zakona.

10.10.2016.
19:33
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Gotovo šest mjeseci potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver bio je u sukobu interesa jer je uz dužnost saborskog zastupnika bio i direktor tvrtke Alicante Consult. Zbog toga je dobio opomenu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje 30-godišnjeg Bilavera nije strože kaznilo ocijenivši da je kao mladi zastupnik koji se prvi puta našao u ulozi predstavnika građana u Saboru propustio uskladiti svoj dužnosnički status sa Zakonom.

Postupak pred Povjerenstvom

Bilaver je u Saboru ušao u prosincu prošle godine, a postupak protiv njega Povjerenstvo je pokrenulo u rujnu, nakon što je utvrđeno da upravljačka prava u konzultantskoj tvrtki nije prebacio na neku drugu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tvrtki Alicante Consult imam 50 posto udjela, a nakon što sam ušao u Sabor trebalo mi je neko vrijeme da uskladim svoje obveze i privatne poslove", odgovorio je Bilaver Povjerenstvu koje ga je još u travnju ove godine upozorilo da krši Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Prijenos upravljačkih prava

Nakon upozorenja prošla su još tri mjeseca prije nego što je Bilaver prenio upravljačka prava na povjerenika, a formalno je član uprave prestao biti tek prije mjesec dana. Utvrdilo je to Povjerenstvo koje je tijekom postupka protiv Bilavera provjerilo podatke u tvrtki Alicante Consult.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRES U VLADI: /

'Most nije jedinstven jer Petrov nekoliko puta dnevno mijenja svoj stav'

Image
POTRES U VLADI: /

'Most nije jedinstven jer Petrov nekoliko puta dnevno mijenja svoj stav'

Za svoje postupke Bilaver se čak ispričao Povjerenstvu, kojem je u siječnju ove godine uredno prijavio svoju imovinsku karticu. Zbog toga je i dobio tek opomenu, jer je Povjerenstvo ocijenilo da je u pitanju lakše kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo