Potpora Bandiću jer ne dijeli na vjernike i nevjernike

7.1.2010.
21:38
VOYO logo

Marko Perković Thompson i Mate Bulić u pismu ističu kako je 10. siječnja važan datum za Hrvatsku, "jer biramo čovjeka koji će idućih pet godina voditi nasu državu i biti simbol našeg naroda", i koji će "promicati istinske hrvatske vrijednosti, pridonositi zajedništvu, jačanju nacionalnog ponosa i boljem životu običnog hrvatskog čovjeka".

"Kao što znate, nas dvojica kroz glazbu već godinama promičemo te vrijednosti i nije nam svejedno koga ćemo u nedjelju birati. Zato vas pozivamo da zajedno podržimo čovjeka koji je svojim dosadašnjim radom pokazao da zna i može, da voli Hrvatsku i njezine ljude i da je spreman žrtvovati se da bi Hrvatska napredovala, a njezini ljudi bili ponosniji i živjeli dostojanstvenije. To je Milan Bandić", piše u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je običan čovjek, jedan od nas. Milan Bandić se ne srami javno reći da je vjernik, zauzima se za univerzalna kršćanska načela, ne srami se Domovinskog rata, njeguje uspomenu na nače heroje, prašta i promiče zajedništvo. To je čovjek energije i odlučnosti, koji nas može uvesti u Europsku uniju ponosno, a ne na koljenima. Ne zaboravimo da u nedjelju biramo između dvije Hrvatske. Možemo podržati ideologiziranu 'crvenu' Hrvatsku, koja će se temeljiti na jednoumlju i pravdi za neke, ili možemo podržati crvenu, bijelu i plavu Hrvatsku koja ne dijeli svoje građane na vjernike i nevjernike, tamne i svijetle, poželjne i nepoželjne… Hrvatsku koja će biti otvorena srca za sve svoje građane bez obzira na njihova uvjerenja i nacionalnosti", poručuju dva pjevača.

Zlatko Sudac podržava onog kandidata koji vjeruje u Isusa Krista

Svoju potporu Bandiću iskazao je i svećenik Zlatko Sudac, koji je novinaru Večernjeg lista u Rimu objasnio svoje razloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo priznanje Republici Hrvatskoj nije dao agnosticizam, nego katolicizam. Nema istinske pravde bez blagoslova križa Gospodina našega Isusa Krista. Nema ni svjetla među ljudima bez svjetla koje prosvjetljuje svakog čovjeka, a to svjetlo jest Isus Krist. Svako carstvo koje se gradilo bez Kristova križa urušilo se samo u sebi. Uzimajući u obzir sve aspekte, pa i činjenicu da nema čovjeka bez grijeha, kao katolički svećenik, stajem na stranu onoga predsjedničkog kandidata koji vjeruje u osobu Isusa Krista", izjavio je Sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo