ZAREDALE SE NEPOGODE / Potop u Slavoniji, a obilne kiše nisu jedini krivac: 'Sve ide van, sve se diže. Znači, samo goli zidovi. Sve je uništeno'

Srušena su stabla, poplavljene prometnice, a na širem kutjevačkom području 40-ak je kuća pod vodom

10.6.2022.
21:15
VOYO logo

Požeško-slavonska županija pretrpjela je znatne posljedice olujnog nevremena. Srušena su stabla, poplavljene prometnice, a na širem kutjevačkom području 40-ak je kuća pod vodom

"Pitajte susjeda, ne može pričati koliko je potresen. Kaže, ajd' susjed, ti pričaj, kaže. Pa, nema di spavati. Nije mogao imati di spavati, ali to je bilo u tren. Da je znao da se pripremi, pa vreće, pa ovo, ali Bog ozgora je tako odredio", priča za RTL Željko Pravdić čijoj je obitelji  kiša koja je počela u predvečer uništila  namještaj, odjeću, igračke i najdraže uspomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKO NEVRIJEME /

Poplave na području Kaštela, Trogira i Zagore: 'Velike su gužve. Stvorile su se bujice na nekoliko mjesta'

Image
VELIKO NEVRIJEME /

Poplave na području Kaštela, Trogira i Zagore: 'Velike su gužve. Stvorile su se bujice na nekoliko mjesta'

'Teško je gledati kako se sve za što si radio uništi'

I drugdje u susjedstvu slični prizori. "Ormari, veša ima što se baca, znači, što je u mulju. Komode, krevet spavaći, kutna, ormar u spavaćoj sobi. Laminat moramo čupati iz spavaće, iz dnevnog boravka. Sve ide van, sve se diže. Znači, samo goli zidovi. Sve je uništeno", kaže Nikolina Roland. Jedina sreća u nesreći je što su prije kiše ispraznili septičku jamu.

"Nismo mogli pustiti vodu, septička je bila puna, sve nam vraća onda u kuću nazad kroz WC školjku, kroz sve te sifone", kazala je Nikolina.  Tješe se da materijalno nije važno, ali teško je gledati kako se ono što si za cijeli život radio uništi u nekoliko trenutaka. "Ne mogu da dođem sebi", govori njen svekar Stjepan Roland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina smatra, nije za ovakve poplave kriva samo jaka kiša.

"Loši kanali, loše održavanje, kao i svi. Sav narod plaća te oborinske vode, vamo-tamo. Mi svi to plaćamo, a kanali naši kao da ih i nema", kazao je Marko Mandić, predsjednik DVD-a Bektež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo u određenom trenutku napraviti procjenu, evaluaciju štete, koji su razmjeri ove nepogode i na temelju toga ćemo, evo, nastojati pronaći modele da se ovim ljudima i pomogne", kazao je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo