Poštovani gospodine, to vam je notorna laž!

'Poštovani gospodine Čičak', piše predsjednik u mailu koji je HHO odaslao javnosti, 'uopće ne želim polemizirati s Vašom izjavom, osim što ću reći da se temelji na notornoj laži'.

24.1.2011.
16:50
VOYO logo

Hrvatski helsinški odbor "pohvalio" se javnosti reakcijom koju je ovaj vikend zaprimio s Pantovčaka. Reakcija je to na Čičkovu reakciju na Josipovićev intervju u bosanskohercegovačkom Oslobođenju, gdje je predsjednik, pak, govorio o članu HHO-a Ivi Bancu!

Banac je, podsjetimo, kazao da se Josipović zalaže za stvaranje trećeg teritorijalnog entiteta u BiH, ali i da ga njegovo prijateljevanje sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem podsjeća na šurovanje Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića. Josipović je Bancu na to odgovorio, da bi Ivan Zvonimir Čičak, odnosno HHO, izjavio kako "Josipovićeva retorika ukazuje da on ne samo što nastavlja s Tuđmanovom retorikom, nego nastavlja i s njegovom modificiranom politikom. Upravo je ta i takva politika doprinijela razbuktavanju rata na prostoru BiH".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani gospodine Čičak", piše Čičku predsjednik, "uopće ne želim polemizirati s Vašom izjavom, osim što ću reći da se temelji na notornoj laži. Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji Vaša izjava prosudit će javnost", naveo je predsjednik, a u potpisu maila stoji – Ivo Josipović. HHO je medijima dostavio e-mail poruku koju je predsjednik poslao u subotu 22. siječnja 2011. oko 14:00 sati, uz napomenu da Josipović reagira "na Izjavu br. 2 od 21. siječnja 2011.", za koju je "glasalo osam članova izvršnog odbora, dok je jedan bio protiv".

Saga se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovor predsjednika HHO-a g. Ivana Zvonimira Čička dobit ćete sutra, kao što priliči uzusima koji vrijede u međusobnoj komunikaciji", navodi se na kraju ove neobične prepiske između šefa države i šefa HHO-a.

Vezani članci:

arti-201012300178006 arti-201101180353006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo