Postoji li odgovornost roditelja djece nasilnika?

'Sve nadležne službe, uključujući policiju i sudstvo, trebaju promijeniti svoj odnos prema takvim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima', poručio je predsjednik Josipović.

3.3.2010.
18:30
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je pretučenog 14-godišnjeg dječaka koji se uspješno oporavlja u Kliničkoj bolnici Dubrava.

"Zadovoljan sam oporavkom dječaka", izjavio je Josipović i naglasio kako ovaj slučaj mora predstavljati prekretnicu u našoj zemlji jer šalje jako ružnu poruku, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postojeće zakone treba bolje primijeniti, a ako nisu dovoljno dobri i njih moramo mijenjati. U suprotnom sve će se zaboraviti, pa će se ponoviti kroz koji mjesec. Sve nadležne službe, uključujući policiju i sudstvo, trebaju promijeniti svoj odnos prema takvim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima. Postojeće zakone treba bolje primijeniti, a ako nisu dovoljno dobri i njih moramo mijenjati", poručio je hrvatski predsjednik.

Upozorio je kako treba utvrditi postoji li odgovornost roditelja trojice napadača koji su se u četvrtak tri i pol sata iživljavali nad 14-godišnjakom u Sesvetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon Josipovićeva posjeta po dječaka je došla majka i on je otpušen na kućnu njegu.

Prethodni članak:

arti-201002260658006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo