Postignut dogovor o izlasku HZZO-a iz riznice

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je da je s ministrom financija Borisom Lalovcem postigao dogovor o izlasku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice 1.

20.10.2014.
15:16
VOYO logo

Varga je najavio da se razgovori s Lalovcem nastavljaju u četvrtak ujutro radi reguliranja tranzicije postojećeg sustava na funkcioniranje HZZO-a kao izvanproračunskog fonda, što treba dogovoriti s Ministarstvom financija, Poreznom upravom i ostalim mjerodavnim tijelima.

Postaje izvanproračunski fond

HZZO i Ministarstvo zdravlja ostaju u državnoj riznici do 1. siječnja, ali ni nakon toga 'neće nikamo otploviti' već HZZO postaje izvanproračunski fond, kao što su to Hrvatske šume, Hrvatske vode, Fond za energetsku učinkovitost i drugi, rekao je Varga novinarima nakon konferencije za medije u Ministarstvu zdravlja o Regionalnom forumu o dijabetesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo i dalje unutar sustava financiranja na nacionalnoj razini, funkcioniramo preko Hrvatske narodne banke, sve financijske tokove odobrava Hrvatski sabor te ostajemo pod strogom kontrolom Ministarstva financija, Sabora i Državne revizije, istaknuo je Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo