POSREDNICI U ZAPOŠLJAVANJU: / Otvorit će se više od 100.000 radnih mjesta, evo u kojim sektorima

Image

Osim u turizmu zapošljavat će se i u građevinarstvu, a prema predviđanjima i u proizvodnji te poljoprivredi.

13.3.2018.
20:39
VOYO logo

Poslodavci u Hrvatskoj krenuli su u potragu za radnicima, a planiraju zaposliti otprilike 100.000 ljudi u drugom kvartalu ove godine, pokazuje istraživanje kojeg prenosi HRT.

Prema predviđanjima posrednika u zapošljavanju, od travnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj će se otvoriti više od 100 tisuća radnih mjesta, i to ne samo u turizmu i građevinarstvu. Očekuje se potražnja za radnicima u proizvodnji i poljoprivredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslodavci se pitaju - tko će raditi

Međutim, poslodavci postavljaju pitanje - tko će raditi. Naime, kvalificirane radne snage nedostaje, dok su kvote za inozemne radnike i ove godine tek vatrogasna mjera.

Samo u turizmu traži se 50.000 radnika, najviše na recepciji, u restoranima, barovima, ukuhinjama, a traže se i sobarice i spremačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnike neće tražiti samo na obali

Osim u turizmu zapošljavat će se i u građevinarstvu, a prema predviđanjima i u proizvodnji te poljoprivredi. Radnike će tako tražiti ne samo na obali, već i na istoku Hrvatske.

Kako bi se izbjegao apsurd da na burzi imamo višak radnika, a na tržištu rada kronični nedostatak, morat ćemo napraviti radikalniji zaokret. Ili više novca iz europskih fondova uložiti u prekvalifikaciju radnika ili mijenjati imigracijsku politiku, upozoravaju stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo