Poslovna tajna - Vidošević za HGK kupio četiri Passata

U komori nisu željeli reći zašto je nabavka luksuznih auta proglašena poslovnom tajnom i koliko koštaju. Šuška se da će limene ljubimce voziti zaposlenici koji su podupirali Nadanovu kampanju.

23.1.2010.
16:11
VOYO logo

HGK je za Županijsku komoru Split i za Dubrovačko-neretvansku županiju, kupila četiri luksuzna auta.

"Zamijenjeni automobili stari su više od deset godina, prešli su preko 300 tisuća kilometara i trebalo ih je zamijeniti jer im ni servis više nije pomagao", komentirala je Jadranka Radovanić, predsjednica Županijske gospodarske komore Split, medijske napise o tome kako je Nadan Vidošević za dva dalmatinska središta nabavio četiri Passata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija, ukupna vrijednost Volkswagen Passata je milijun kuna. Taj podatak u HGK nisu željeli otkriti, pozivajući se na Pravilnik o zaštiti tajnosti podataka.

Zašto se nabava vozila vodi kao poslovna tajna Radovanić nije željela komentirati, no kazala je kako se uvijek vrše ovakve zamjene, ovisno o tome na koliko se procijeni stari automobil čija se vrijednost onda odbija od cijene novog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da se "zapravo i ne zna koja je ukupna cijena nekoliko kupljenih automobila".

Što se tiče navodne nabave novih ljubimaca uvjetovanih zaposlenicima HGK, koji su uspješno podupirali Vidoševićevu kampanju, Radovanić se nasmijala upitavši je li nju itko za vrijeme Vidoševićeve kampanje vidio i na jednom njegovom izbornom skupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i do sada, uvijek smo bili racionalni i rigorozni upravljanjem vlastitim rashodima i po tome prednjačimo pred svim javnim institucijama u zemlji. U sklopu takve politike zamjena automobila obavlja se tek onda kada pojedino vozilo zbog prijeđenih kilometara - 200 tisuća kilometara i više, te preko osam godina starosti - ima veći trošak od troškova financiranja novoga”, oglasio se priopćenjem HGK.

Prethodni članci:

arti-200911260074006 arti-200912100381006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo