Posljednji dan Josipovićeva mandata - poslijepodne primopredaja dužnosti

U Uredu predsjednika danas poslijepodne održat će se primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

18.2.2015.
10:44
VOYO logo

Josipoviću mandat završava u srijedu u ponoć. To je i posljednji radni dan njegovu timu savjetnika koje je imenovao nakon što je postao predsjednik Republike, a kojima je potpisao razrješenja s 18. veljače.

Kolinda Grabar Kitarović izabrala je veći dio svojeg tima, s kojim sutra počinje predsjednički mandat. Savjetnik za vanjsku politiku bit će Dario Mihelin, za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a za obranu komodor Ivica Tolić, javlja Hina. Za unutarnju politiku savjetnik će biti Mate Radeljić, a za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Mladen Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica kabineta bit će Anamarija Kirinić. Domagoj Juričić bit će predstojnik ureda, Natalija Hmelina šefica protokola, a glasnogovornik Luka Đurić. Predsjednica će imati i savjetnika za gospodarstvo, a tu će funkciju, do njezine konačne odluke, obavljati predstojnik ureda Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo