gostovao u rtl direktu / Posavec o odlasku iz HNS-a: 'Pokušavao sam mijenjati stvari, ali nekad treba presjeći i reći dosta'

'Vrdoljak nije morao tražiti ništa od mene. Nije bilo ni volje ni spremnosti da se stranka mijenja'

1.10.2019.
22:40
VOYO logo

Zakuhalo je i u političkom loncu HNS-a. Jedan od najpopularnijih lidera stranke,  međimurski župan Matija Posavec, izašao je iz HNS-a. Kazao je da vrh stranke nije imao sluha za njegovu viziju stranke građanskog centra, ali s novim vodstvom i novim ljudima.

Posavcu je odmah odgovorio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je rekao da je HNS upravo njega gurao i promovirao, stvarajući od njega stranačkog lidera koji jednog dana može preuzeti i stranku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali nakon europskih izbora Posavec je prestao biti timski igrač forsirajući sukob s vodstvom stranke kako bi našao razlog da iz nje izađe", izjavio je Vrdoljak.

Matija Posavec bio je gost RTL Direkta. Na početku razgovora komentirao je činjenicu, sudeći prema izjavama Vrdoljaka, da mu je sve nuđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovor na ovo je: Ja ću to reći, ja sam političar uvjerenja, a ne konsenzusa. Meni nitko nije trebao ništa nuditi, sve sam postigao na svojim leđima. Ovo je logičan slijed događaja, ja sam upozoravao da nešto nije dobro. Preuzeo sam odgovornost na euroizborima. Vidio sam stanje stvari i rekao da neke stvari moramo mijenjati", kazao je Posavec i Direktu i nastavio:

"Tražio sam da unutarstranački izbori budu odmah, nakon euroizbora. U izvanrednim okolnostima morate izvanredno reagirati. Dati nekome stranku u svibnju, nekoliko mjeseci prije izbora - nije odgovorno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bliži sam neposrednom izboru političara, od lokalne do državne razine"

"Gdje ste se vi to točno razišli sa strankom?", bilo je sljedeće pitanje našeg Zorana Šprajca.

"Mi smo se razišli u shvaćanju i poimanju stranke u odnosu prema ljudima", jasno će Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurski župan potom je odgovorio na pitanje zašto nije izašao iz HNS-a kad je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om, kad su izašli svi kojima je to bila neprihvatljiva opcija i formirali svoju stranku Glas.

"To je bilo deset dana nakon izbora. Bilo bi neodgovorno da sve te ljude ostavim na cjedilu. Najlakše je stvari mijenjati iznutra. Pokušavao sam stvari mijenjati, ali nekad treba presjeći i reći: dosta", jasan je Posavec i dodaje: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrdoljak nije morao ništa tražiti od mene. Nije bilo ni volje ni spremnosti da se stranka mijenja. Nastavljam vožnju u petoj brzini za razvoj Međimurja" 

Zanimljivo kako je HNS odlučio da neće nikoga podržati na predsjedničkim izborima. Koga će podržati Posavec?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste, gospodine Šprajc, rekli da ćete objaviti kandidaturu za predsjednika Republike 27. listopada na Svjetski dan nenošenja grudnjaka, ja ću vam prvi javno dati podršku. Šalu na stranu. Nemamo još službenih kandidata ni programa. Kada to bude poznato, onda ćemo se odlučiti. Ja sam bliži neposrednom izboru političara, od lokalne do državne razine", poručio je na kraju razgovora Matija Posavec. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo