'POSAO U BOLNICI DOBIO JE SIN GLAVNE SESTRE, ŽALIT ĆEMO SE MINISTRU': / Kandidati s natječaja prozivaju KBC Osijek zbog nepotizma

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić
8.12.2016.
20:23
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Natječaj za radno mjesto raspisan je 2. studenog za dva ista radna mjesta i to na određeno vrijeme. Među 18 osoba koje su pristupile razgovoru izabran je Andrej Begić.

"Majka mu je sjedila u komisiji, pa kako to nije nepotizam?! Je li to Hrvatska? Zajedno istjerajmo pravdu na vidjelo! Nas se nekoliko nezadovoljnih ovom situacijom okupilo i kroz nekoliko ćemo dana poslati otvoreno pismo ministru Kujundžiću o ovoj situaciji. Ovakvo ponašanje kakvo provodi glavna sestra bolnice i zamjenik ravnatelja krajnje je nedolično za takve funkcije", stoji u pismu drugih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KBC odbacuje optužbe

Iz ravnateljstva KBC-a Osijek optužbe odbacuju navodeći kakoje Begić primljen kao jedan od dva najbolja kandiadta. Navode kako se nanatječaj javilo njih 31, no da dio nije imao potpunu dokumentaciju, a dio nije ispunjavao uvjete. Nakon toga, završnom razgovoru 21. studenog pristupilo ih je 18.

"Na razgovorima s kandidatima bodovala se završna ocjena iz srednje škole te razgovor s kandidatom, što je u zbroju činilo ukupnu ocjenu. Od kandidata koji su pristupili razgovorima s Povjerenstvom za izbor kandidata za prijam najveći su broj bodova ostvarili kandidati Andrea Pajeska i Andrej Begić, te je nakon provedenog natječaja, a na prijedlog Povjerenstva, dana 1. prosinca 2016. ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med., donio Odluku o primanju navedenih kandidata na radno mjesto fizioterapeutski tehničar kao dva izvršitelja na određeno vrijeme. Istaknuli bismo kako pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra Nevenka Begić, mag. med. techn., nije bila članom tročlanog povjerenstva koje je obavljalo razgovore niti je imala bilo kakve veze s ovim natječajem", stoji u očitovanju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo