NEDOSTAJALO MU PAŽNJE? / Peternel stigao na proslavu Dana antifašističke borbe: 'Što to slavimo?'; Pogledajte kako ga je poklopila jedna gnjevna gospođa

'Vrijeme je da se Hrvatska suoči s komunističkom prošlošću i da prestane obilježavati ovakve dane', kazao je Peternel došavši u Brezovicu dati svoj obol obilježavanju dana antifašističke borbe

22.6.2023.
14:26
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ocijenio je u četvrtak u Brezovici tragičnim to što neki umanjuju važnost obilježavanja Dana antifašističke borbe koja je bila veličanstvena nakon što je predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel upitao "što se to danas slavi". 

"Bila je to borba protiv svih izgleda, borba ljudi koji su pokazali da kada se sve čini da je protiv tebe, ti svejedno možeš ustati, boriti se, i izboriti se za istinu pravdu i slobodu", izjavio je Grbin koji je u Brezovici čestitao svim hrvatskim građanima Dan antifašističke borbe, 22. lipnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 82. godine, dodao je, na ovom mjestu jedna grupa izuzetno hrabrih krenula je u borbu protiv najopakijeg vojnog stroja kojeg je čovječanstvo do tada vidjelo. "I zato se danas moramo pokloniti ne samo njima, nego i svim onima koji su nakon toga pokazali kako se boriti za slobodu, kako se boriti za svoje i koji su postavili temelj Hrvatske koja je nakon toga u domovinskom ratu obranjena" rekao je .

Žena Peternelu: 'Srami se!'

Peternel je pak na konferenciji za novinare koju je održao u Brezovici rekao da se "treba zapitati" što se to danas slavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se ovdje slavi osnivanje Partizanskog odreda, odnosno slavi se zapravo teror", ustvrdio je i ocijenio da je vrijeme da se "konačno provedu odluke Europskog suda za ljudska prava i da se ljudima vrati imovina, odnosno da se vrate stanovi koje su komunističkom diktaturom oduzete". 

"Vrijeme je da se Hrvatska suoči s komunističkom prošlošću i da prestane obilježavati ovakve dane", smatra Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je to govorio pred novinarskim mikrofonima, Peternelu je jedna žena dvaputi dobacila: "Srami se!"

Image
POLETJELI SU MALO /

Srbi nisu ni prvi u svojoj skupini kvalifikacija, a vrište: 'Hrvati nam gledaju u leđa! Srbija je već na Euru'

Image
POLETJELI SU MALO /

Srbi nisu ni prvi u svojoj skupini kvalifikacija, a vrište: 'Hrvati nam gledaju u leđa! Srbija je već na Euru'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo