PREDSJEDNICA PRVO FOTOGRAFIRALA SVOJ GLASAČKI LISTIĆ PA PORUČILA: / 'Moramo biti ozbiljni, ne možemo se poslije buniti'

Image
Foto: Screenshot N1

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je glasala na prijevremenim parlamentarnim izborima te na glasanje pozvala sve birače jer su izbori, rekla je, dan kada oni odlučuju.

11.9.2016.
13:39
Screenshot N1
VOYO logo

DIP je jučer upozorio sve građane na neprimjereno ponašanje na biralištima. "Korištenje mobilnih telefona i fotografiranje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa općim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka", objavio je DIP, a predsjednica je danas uradila upravo to, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar -Kitarović je, nakon glasanja na biračkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici, poručila da je bitno glasati jer su slijedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

"Očekujem veću izlaznost i pozivam građane da izađu na izbore jer je danas dan kad vi odlučujete. Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli"; rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u izjavi novinarima nakon glasanja na koje je došla zajedno sa suprugom Jakovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema vremena za gubljenje'

Izađite, dajte svoj glas, rekla je te izrazila uvjerenje da će proces koji će uslijediti nakon izbora iznjedriti vladu koja će doista brinuti o budućnosti Hrvatske. "Mislim da Hrvatska nema vremena za gubljenje i voljela bih da nakon današnjih izbora što prije složimo vladu", dodala je.

Osudila je i nedavni napad na mlade vaterpoliste beogradskog "Partizana" u centru Zagreba, o kojem su je pitali novinar, kazavši: "Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije .. osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo