'pomagao' poduzetniku / Poreznik Penava izlazi iz zatvora. Za 2500 eura mita deblokirao račun tvrtke

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Zatvor mu je određen 17. lipnja i to zbog mogućnosti ponavljanja nedjela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

7.7.2023.
18:23
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava izašao je iz istražnog zatvora, potvrdio je za Danas njegov odvjetnik.

Zatvor mu je određen 17. lipnja i to zbog mogućnosti ponavljanja nedjela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Poreznik je već onda zatražio udaljenje s dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tereti ga se da je od početka studenoga 2021. do 18. ožujka 2022. s poduzetnikom Denisom Bilićem, koji je u jednoj tvrtki bio angažiran za uređenje neuredno vođenih poslovnih knjiga te ispravke PDV obrazaca, dogovorio da će za novčanu nagradu poduzeti sve potrebno da se deblokira račun te tvrtke.

Trebao je dogovoriti i usklađivanje neuredno vođenih poslovnih knjiga s Poreznom upravom. Potom je za 2500 eura koje je dobio od Bilića, zatražio od voditelja ispostave Porezne uprave Pešćenica podatke o radnjama koje ta tvrtka treba poduzeti kako bi se realizirala žurna deblokada računa kao i koju dokumentaciju i ispravke treba dostaviti te podatke kojima raspolažu porezni službenici o uočenim nepravilnostima tog trgovačkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo