POREZNA UPRAVA IMA VAŽNU OBAVIJEST: / Obveznik ste fiskalizacije? Ako ovo ne napravite do svibnja, ne piše vam se dobro

Image
4.3.2020.
9:43
VOYO logo

U svibnju 2020. godine ističe valjanost poslužiteljskog cerftifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, najavila je Porezna uprava svojim obveznicima. Kako javlja N1, novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u 5.00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave. Obveznici će javni ključ novog certifikata moći preuzimati prije njegove zamjene, od 30. travnja 2020. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na internetskoj stranici Porezne uprave.

Ono što Porezna preporučuje obveznicima jest da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču ili održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju koji koriste ili pak svojoj IT podršci jer će im u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave, biti upitna fiskalizacija računa, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava fiskalizacije cistest.apis-it.hr izvršit će se prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava i to 6. travnja 2020. u 16 sati gdje će biti mogućnost testiranja nadolazeće promjene. Od 2. travnja 2020. će se s FINA-ine stranice moći preuzeti poslužiteljski certifikat testnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo