(ne)očekivano teški poraz / Poraz u Zagrebu kao početak kraja? 'Bandić je politički kameleon koji se uvijek uspije snaći...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Profilira li SDP ozbiljnog kandidata za gradonačelnika, Bandićev položaj neće biti nimalo ugodan'

27.5.2019.
17:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić doživio je težak poraz u Zagrebu i slobodno ga se može nazvati jednim od najvećih gubitnika izbora za Europski parlament.

Unatoč jakoj kampanji, u kojoj se isticala superiornost Grada Zagreba nad ostalim krajevima Hrvatske, Bandiću to nije pomoglo jer se nalazi daleko ispod izbornog praga s 1,90 posto glasova. Čak ni u Zagrebu nije uspio prijeći izborni prag od 5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nacionalnoj razini ne može ostvariti ništa"

Politički analitičar Davor Gjenero u izjavi za Vijesti.hr napominje da Zagrepčani odavno „dijele glas“, kad je riječ o lokalnim i nacionalnim izborima. 

"Čudi da Milan Bandić to nikako ne može shvatiti i da ne odustaje od nacionalne politike. Unatoč svoj energiji i novcu utrošenom na nacionalnoj razini, on na njoj ne može ostvariti - ništa", jasan je naš sugovornik i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Neke zvijezde su potonule: Ovo su najveći pobjednici i gubitnici izbora u šokantnoj završnici

Image

Neke zvijezde su potonule: Ovo su najveći pobjednici i gubitnici izbora u šokantnoj završnici

"Naravno, nema garancija da ovo ponavljanje elementarne političke pogreške izlaženja na izbore na kojima nema šanse u konačnici neće dovesti do dodatnog slabljenja Bandića i u gradskoj areni. Profilira li SDP ozbiljnog kandidata za gradonačelnika, u uvjetima kad je s prof. Prgometom na čelu Gradske skupštine HDZ to već učinio, Bandićev položaj neće biti nimalo ugodan", tvrdi Gjenero.

"Lokalni izbori su potpuno drukčija priča"

S Gjenerom se djelomično slaže i komunikacijski stručnjak Gordan Turković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ovo nije početak njegova političkog kraja. Ostaje vidjeti što će se događati dalje. Lokalni izbori su potpuno drukčija priča u kojoj se poruke i organizacija izbora postavljaju na sasvim drukčiji način", kaže Turković i dodaje:

"Ne bih ga tako lako otpisao zbog ovog rezultata na izborima u EU parlament. Milan Bandić je politički kameleon koji se uvijek uspije snaći, rekao bih, čak puno bolje nego ostali stranački lideri", zaključuje Turković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo