PODACI OGLASNIKA ZA NEKRETNINE / Porast cijena stanova: provjerite u kojem gradu je zabilježena najviša prosječna cijena za kvadrat

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, pad cijena stanova u odnosu na veljaču zabilježena je tek u nekoliko gradova

3.4.2017.
16:19
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, prosječne tražene cijene stanova zabilježile su porast na mjesečnoj i godišnjoj razini tijekom ožujka, piše Poslovni dnevnik. Naime, prema podacima, najviše vrijednosti stambenih kvadrata zabilježene su na području Dubrovnika gdje je prosječna  tražena cijena tijekom ožujka iznosila 3671 euro.

Porast cijena stanova od 0,4 posto na mjesečnoj razini zabilježen je i u Puli te zagrebu, pa je tako cijena metra kvadratnog stana u Zagrebu tijekom ožujka iznosila 1663 eura, a u Puli 1326 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene stanova također su porasle i u Zadru gdje se za kvadrat, u prosjeku, tražilo 1855 eura, Slavnonskom Brodu gdje su prosječne tražene cijene metra kvadratnog iznosile 879 eura, u Osijeku su se popele na 950 eura, te u Sisku 754 eura. 

Unatoč porastu, tamošnje cijene su i dalje ostale niže nego u brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske. Varaždin je tijekom ožujka zabilježio mjesečni porast od 2,2 posto, dok se prosječna tražena cijena stana popela na 1098 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, pad cijena stanova u odnosu na veljaču zabilježena je tek u nekoliko gradova, pa je tako na kontinentalnom području Bjelovar jedini od njih. Najveći mjesečni pad cijena tijekom ožujka zabilježen je u Bjelovaru i Splitu gdje su cijene bile 0,9 posto niže, pa je tako prosječna tražena cijena stana u Splitu iznosila 2260 eura po metru kvadratnom, a u Bjelovaru je bila iznosila 771 euro po kvadratu.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je među povoljnijim gradovima na Jadranu tijekom ožujka bio Senj s obzirom da su cijene tamošnjih stanova na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, te 0,8 posto na godišnjoj razini, dok je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1231 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Poslovni dnevnik, u Rijeci se za kvadrat stana u prosjeku tražilo 1370 eura, dok su u Opatiji cijene pale u jednakom postotku kao i u rijeci, što je 0,3 posto, pa jsu tako cijene po metru kvadratnom iznosile 2978 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo