priprema se za koncert u biogradu / Popularni Jole komentirao Capakove mjere za koncerte: 'Ja ne mogu zamisliti takvu zabavu'

Pjevač naglašava kako u njegovom poslu, u noćnim satima i veselju, ljude je teško kontrolirati

21.7.2020.
19:23
VOYO logo

Prvi hrvatski epidemiolog za RTL potvrdio je da Stožer piše nove mjere za koncerte. Otkrio je i detalje: povećanje broja sudionika na isključivo sjedećim mjestima uz prodaju karata elektroničkim putem.

Ozbiljno sjediti i slušati

Spomenuo je i moguću pomoć glazbenoj industriji, pa čak i da se sufinanciranjem uključi i Ministarstvo kulture. I dok se odluka čeka - djelatnici iz glazbene industrije pokrenuli su kampanju „Pustite glazbu neka svira, a nas da radimo” po uzoru na kolege iz Velike Britanije, kako bi istaknuli svoju važnost u gospodarstvu Hrvatske. Peticijom traže prvenstveno hitno donošenje jasnih i provedivih mjera, nastavak financijske pomoći zbog gubitka posla, te porezno rasterećenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja ne mogu zamisliti takav vid zabave. Pogotovo sada kad je ljeto. No ni zimi, u zatvorenim prostorima ne mogu zamisliti da svi sjede ozbiljno i slušaju. To je druga vrsta glazbe od one koju ja radim i puno mojih kolega'', kazao je pjevač Joško Čagalj Jole.

Napomenuo je kako ljeti većinom nastupa na koncertima kojih sad nema i kako zadnjih pet mjeseci nije imao gaža. Uskoro će nastupati u jednom klubu u Biogradu, ali limit je stavljen na 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Morat će svi biti odgovorni. Morat će se držati distanca i mene osobno zanima kako će to proći jer je to jedan od rijetkih nastupa koji nije otkazan'', rekao je Čagalj.

Image
nema rada, nema zarade /

Nejasna pravila Stožera o koncertima muče estradnjake: 'Ne znaš čemu da se nadaš, što da misliš...'

Image
nema rada, nema zarade /

Nejasna pravila Stožera o koncertima muče estradnjake: 'Ne znaš čemu da se nadaš, što da misliš...'

Pjevač naglašava kako je u njegovom poslu, u noćnim satima  i veselju, ljude teško kontrolirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''No primijetio sam da ljudi zahvaljujući medijima, virolozima i biolozima počeli ponašati sve odgovornije'', dodaje.

Priznao je kako mu je otkazano između 30 i 40 koncerata. I nedavno održani Splitski festival bio je organiziran sukladno vremenima u kojima živimo. I sam zna da je oko svakog izvođača je mnogo ljudi, kao što su glazbenici, tehničari i ton majstori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo