SPAS ZA POTOPLJENI OGULIN: / Izlila se rijeka Dobra, stižu amfibija i 50 vojnika

Image

Rijeka Dobra izlila se u središtu Ogulina na nekoliko mjesta. Voda je najviše rasla u noći sa subote na nedjelju, a jutros u 9 sati izmjerena su 334 cm vode.

17.9.2017.
13:54
VOYO logo

50 vojnika i amfibija dolaze u pomoć poplavljenom Ogulinu, javlja samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Kako stoji u priopćenju, na područje poplavljenog Ogulina upućeno je 50 pripadnika Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), jedna amfibija i potrebna sredstva i vozila, kao pomoć civilnom stanovništvu od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je u tijeku sastanak Stožera za civilnu zaštitu i gradskih čelnika na kojemu su nazočni i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Tijekom sastanka potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević je odao priznanje svim Ogulincima na požrtvovnosti i svemu što su učinili za svoj grad, počevši od gradonačelnika, do svih ostalih članova Stožera, ali i volontera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To su snage koje smo procijenili da će biti potrebne. Vojska će biti i u funkciji punjenja vreća, dio će ispumpavati vodu, a tu su i potrebni strojevi', rekao je ministar Krstičević.

Sve je pod vodom

U središtu Ogulina jutros je zavladao kaos zbog rijeke Dobre koja se izlila na nekoliko mjesta te poplavila ulice i podrume. Sinoć od 22 sata, do jutros u 8 sati, zabilježen je porast vodostaja Dobre od 85 centimetara i još uvijek je na 334 cm, javlja ogulinski OgPortal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ogulin zbog izlijevanja Dobre stigli su danas poslijepodne i premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Ubrzo nakon njihovog dolaska započeo je sastanak kriznog stožera.

Image
[VIDEO] OLUJNO NEVRIJEME I U SPLITU: /

Nakon jake kiše, grad zasula tuča veličine oraha, ima oštećenih automobila

Image
[VIDEO] OLUJNO NEVRIJEME I U SPLITU: /

Nakon jake kiše, grad zasula tuča veličine oraha, ima oštećenih automobila

Zbog izlijevanja rijeke na području Ogulina odsječena su naselja Kirasići i Podvrh, a voda se izlila u Bolničku ulicu, naselje Strugu. U naselju Kula izlila se rijeka Dobra na prometnicu D 42. Rijeka Dobra izlila se kod Marković Sela u dužini 150 m i dubine 0,5 m, javio je DUZS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Poplava je najviše problema izazvala iza Frankopanske kule te na kružnom toku prema Bolničkoj ulici i naselju Struga koje će bez daljnjeg biti bez električne energije.

Image

Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su kako se sve dežurne službe nalaze na terenu, no kako im posao djelomično otežavaju sugrađani koji automobilima dolaze vidjeti poplavljeni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pune ruke posla od jutros imaju vatrogasci koji su već izišli na nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, a i dalje rade po pozivima.

Ogulinski Crveni križ zamolio je da im se priključe i volonteri, a u dvorištu DVD-a građanima su na rasplolaganju vreće s pijesklom. Ipak, vatrogasci mole građane da po njih ne dolaze bespotrebno, već u slučaju krajnje nužde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Preporuka Stožera civilne zaštite je da se pacijenti iz Vrbovskog ne voze u ogulinsku bolnicu, a građane obavještavaju da je voda ispravna za piće, ali da može doći do zamućenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko im je potrebna pomoć građani se mogu javiti na broj 531-093.

U pomoć Ogulinu stigao je i HGSS sa svim ljudstvom i 2 čamca, a kroz dva sata bi u Ogulin trebali stići i pripadnici HGSS-a iz Karlovca i Gospića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano jutros zbog izlijevanja Dobre bila je sazvana sjednica Stožera civilne zaštite.

Image
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo