SLUČAJ ŠALATA / Poplave na odjelu ortopedije: 'Bio sam razočaran i ponižen dok sam gurao dijete u kolicima po lokvama'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell

Razbijene utičnice koje vise iz zidova, prastari zvučnici Iskra koji se drže na žicama, vrata koje je pojeo zub vremena.. Samo su neki od kvarova na odjelu. Vedran kaže kako takvi problemi nemaju veze s potresom, već je riječ o lošem, gotovo nikakvom ulaganju u bolnicu

16.1.2023.
18:39
Slaven Branislav Babic/Pixsell
VOYO logo

Jutros je Klinika za otropediju na Šalati poplavila, a iako pacijenti upozoravaju na loše stanje već godinama, čini se kako se stanje nije nimalo pobljšalo.

Apokaliptične slike prikazuju poplavljenu čekaonicu i kontejner za RTG na odjelu ortopedije, a na slučaj se požalio i bivši vaterpolist Vedran Jerković, koji je sve snimio i objavio na svome Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da video govori sam za sebe, mogao bi snimiti na desetke ovakvih videa i fotki ovog jada u kojem čekamo s Tonkom. Neke štale koje sam vidio su luksuz spram ovoga", započeo je svoj status.

Vedran je sa svojim djetetom, koje je 100%-tni invalid 4. stupnja morao prolaziti kroz lokve vode, a njegova Tonka unatoč zdravstvenom stanju, nije bila prioritet u čekaonici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da svaku kunu koju nam država pod prisilom otme za zdravstveni doprinos svaki mjesec zapalimo, vjerujte mi da bi bila bolje iskorištena. Nisam čak ni ljut. Ovo je žalost i jad", požalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Danas. hr ispričao nam je cijelu situaciju koja ga je dočekala na kontroli njegove kćeri nakon operacije desnog kuka koja je bila prije godinu dana na Rebru.

"Kao otac djevojčice koja je 100%-tni invalid 4.stupnja, koja je pretrpjela već 2 moždana udara uslijed rijetke bolesti (Moyamoya) koja joj je dijagnosticirana i zahvaća 1 osobu na 2 milijun ljudi, baš sam se osjećao jadno danas na Šalati. Žao mi je što nisam snimio i slikao više toga u zgradi ortopedije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbijene utičnice koje vise iz zidova, prastari zvučnici Iskra koji se drže na žicama, vrata koje je pojeo zub vremena.. Samo su neki od kvarova na odjelu. Kaže kako takvi problemi nemaju veze s potresom, već je riječ o lošem, gotovo nikakvom ulaganju u bolnicu.

"Tamo nije uložen jedan cent, euro, kuna ili što već od Franje Josipa. Jednom riječju - prestrašno! U državi s takvim poreznim opterećenjem građana i poduzetnika, s najvećim doprinosima za zdravstvo koje izdvajamo u EU, te zgrade bi trebale biti optočene zlatom i dijamantima", požalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je najžalosnije što ortopedija na Šalati ne priliči nivou države članice Europske unije, već više "onoj zemljama trećeg svijeta".

"Zapravo uopće nisam ljut, nego beskrajno žalostan, razočaran i tako ponižen dok sam gurao Tonku u kolicima na RTG kroz one lokvetine, kiša pada po nama, baš jadno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijeloj situaciji pitali smo i KBC Šalata, o čemu ćemo izvijestiti kada dobijemo odgovor.

Image
Zagreb /

Poplava u Klinici za ortopediju na Šalati

Image
Zagreb /

Poplava u Klinici za ortopediju na Šalati

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo