Što je popis stanovništva u Hrvatskoj otkrio?

Prema podacima izvedenim iz popisa stanovništva 2011. godine čak 60.000 stanova u RH nema kupaonicu, a 38.000 ih nema niti zahod.

8.11.2013.
13:43
VOYO logo

U Državnom zavodu za statistiku pojašnjavaju da je riječ o stambenim jedinicama koje u svom sastavu nemaju te prostorije što ne znači da potencijalno 180.000 Hrvata živi bez kupaonice, već da je vjerojatno dijele sa susjedima, što je učestalo čak i u centru metropole.

Inače, popis stanovništva pokazao je da 88% kućanstava posjeduje svoj stan, a evidentirano je tek 215 beskućnika. Stanovi su uglavnom trosobni, prosječne kvadrature 71 četvorni metar. Površina stanova razmjerno je velika zbog toga što se pod stanom tretiraju i obiteljske kuće. Popis stanovništva pokazuje i da se Hrvati ne vole seliti. Gotovo 40% njih cijeli život ostaje u mjestu svog rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

450.000 građana uopće ne želi raditi

Što se tiče ekonomskih aktivnosti, podaci o broju zaposlenih i nezaposlenih ne poklapaju se s izjavama dobivenim u popisu stanovništva. Zanimljivo je da 450.000 građana ne želi raditi, odnosno ne traže posao, a ne rade.

Veći dio njih se definiraju kao ''kućanice'', odnosno osobe koje se bave obvezama u kućanstvu, a interesantno je da se tako deklariralo čak 11.000 muškaraca! Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo