Popis stanovništva je lažiran?

23.12.2012.
11:47
VOYO logo

Anonimni sugovornik Jutarnjeg lista, koji tvrdi da je bio jedan od obrađivača podataka u vojarni u Jastrebarskom, namjerava otkriti podatke s kojim raspolaže ukoliko se za slučaj zainteresira Državno odvjetništvo.

Prema njegovim riječima, u nemogućim uvjetima, na temperaturi višoj od 30 stupnjeva dnevno su obrađivali i 900 popisnica. Tvrdi da su obrađivači podataka morali izmišljati podatke kako bi sve kolone bile popunjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šminkanje Hrvatske'

"Mi smo tamo doslovce šminkali Hrvatsku, u popisnice dopisivali izmišljene podatke, svjedočili nevjerojatnim glupostima koje su popisivači upisivali, koje nismo mogli ispraviti. Podaci ovog popisa, koji bi trebali služiti za planiranje i donošenje ključnih strategija, ništavni su", kaže obrađivač podataka koji je od svibnja do prosinca ove godine u vojarni u Jastrebarskom radio na obradi podataka iz Popisa stanovništva 2011. godine. Jedini način da se dobiju istiniti podaci, smatra, je stavljanje popisnica na internet. Na taj bi način, kaže, svaki građanin koristeći OIB mogao vidjeti podatke o sebi i prijaviti eventualne pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo