genijalni umovi / Ponosni na riječke gimnazijalce! Osmislili Crobota s kojim će predstavljati Hrvatsku u SAD-u

Učenici iz jedne riječke Gimnazije u New Yorku će pokazati da su se zasluženo plasirali među 20 ekipa. Imaju na što biti ponosni

20.3.2018.
19:24
VOYO logo

Sedmero riječkih gimnazijalaca predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom natjecanju robotike u SAD-u. Osmislili su Crobota, s kojim 12. travnja putuju u New York. No prije toga, Crobot je stao pred kamere RTL-a. 

Predstavljamo vam Crobota - jedini hrvatski proizvod na prestižnom američkom natjecanju iz robotike. Učenici iz jedne riječke Gimnazije u New Yorku će pokazati da su se zasluženo plasirali među 20 ekipa. Imaju na što biti ponosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima više dijelova, prvi dio koji smo složili je bila šasija, pomoću koje on može voziti u svim smjerovima, može skretati, ići naprijed, nazad te na tu šasiju smo kasnije nadodali robotsku ruku, koja diže kocke", objasnila je učenica Gimnazije Andrije Mohorovičića Lucija Žužić.

A u New York putuju zahvaljujući Borninoj ideji da o prijave na natjecanje. Sretan je što su uspjeli, ne razmišlja o pobjedi. "Teško mi je reći, s obzirom da smo početnički tim, ali sigurno mogu reći da se nećemo osramotiti", kazao je Borna Massari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog raznih peripetija s uvozom dijelova, riječki tim imao je samo tri tjedna za sastavljanje robota. Unatoč duplo kraćem roku od ostalih, sve su na vrijeme završili. Crobot je spakiran i spreman pokazati da su njegovi stvoritelji briljantni umovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo