profesor velikog srca / Ponos Hrvatske: profesor kojeg obožavaju učenici u novu školsku godinu ulazi - bez posla

Profesor sa sobom u Afriku između ostalog nosi i tisuće geografskih karata koje su izradili hrvatski osnovnoškolci.

29.7.2017.
18:42
VOYO logo

Mladi profesor geografije, koji može biti uzor političarima koji tapkaju u mraku obrazovne reforme - Dejan Nemčić kojeg je Hrvastka proglasila svojim ponosom i koji djeci Afrike preko udruge Možemo zajedno, između ostalog, prikuplja školski pribor i geografske karte, te donacije za lijekove  - ima novi cilj, a otkrio ga je u RTL-u Danas.

Ne znamo ni jednog Hrvata koji posjeduje dio Afrike - vi si taj i sutra idete na svoju zemlju - zašto? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra putujem u Afriku, prošle sam godine bio sam po prvi puta, a ove godine se vraćam na mjesec dana i veselim se što ćemo graditi školu, što smo i započeli prošle godine. 

Prtljaga, ne putuje s vama -što ovaj puta donosite djeci Afrike?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine nosim školski pribor koji su skupljala djeca hrvatskih škola. Imamo donacije za lijekove protiv malarije, jedne od najsmrtonosnijih bolesti u Africi i time ćemo spasiti mnoge živote. A mene posebno veseli što donosimo tisuće geografskih karata koje su izrađivala djeca u hrvatskim školama. To znači da će djeca u Africi učiti geografiju po kartama koja su izrađivala hrvatska djeca. To je pobjeda našeg hrvatskog obrazovanja. 

Zašto toliko volite Afriku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afrika je predivno mjesto i privlači me otkako sam čuo da je to izgubljeni kontinent. To mi je bio dodatni motiv, jer su to predivni ljudi koji imaju tešku sudbinu i bore se sa siromaštvom. Moramo im pomoći i ja sam jedan mali čovjek koji želi dati svoj doprinos i pomoći.

Ovakvog profesora poželjela bi svaka hrvatska škola - koji školarci imaju tu priveligiju da im vi predajete u sljedećoj godini!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam odgovor na to pitanje. Do sada sam bio u osnovoj školi braće Radić Botinec, ali od sljedeće godine ne znam gdje ću biti i koja je moja sudbina, jer mi je istekao ugovor. Nadam se da će se u budućnosti rješavati ovakvi problemi, puno dajem za hrvatsko obrazovanje i ono u Africi te se nadam da će se nešto otvoriti.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo