BRANITELJI OSTAJU U SAVSKOJ / 'Mi ne želimo podjele'

Branitelji koji već 130 dana prosvjeduju u Savskoj 66 završuili su razgovor s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Nisu pronašli rješenje i do daljnjeg ostaju u Savskoj 66.

26.2.2015.
8:55
VOYO logo

"Upoznali smo predsjednicu s problemima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te odnosom institucija prema braniteljima i Domovinskom ratu. Ponovili smo sve argumente koje smo iznosili 130 dana prosvjeda i rekli joj što sve poduzimamo na rješavanju tih problema te da ne nailazimo na razumijevanje institucija. Zamolili smo je za njezin doprinos i da se uključi u rješavanje problema jer mi ne želimo podjele u društvu kao što nam neki žele imputirati", kazao je Đuro Glogoški te dodao da je predsjednica rekla da je zainteresirana uključiti se u rješavanje problem braniteljske populacije te da želi pomoći, javlja Večernji list.

Glogoški: Predsjednica može razgovarati s premijerom

Na pitanje novinara što ona konkretno može učiniti, Glogoški je rekao da može razgovarati s premijerom. Dodao je da su predsjednicu izvijestili da će uputiti dopise predsjednicima Vlade i Sabora kao i predsjednici Ustavnog suda te vjerskim zajednicama s ciljem da se svi okupe za jednim stolom. Svima njima žele reći gdje je mjesto braniteljima u društvu te gdje je mjesto Domovinskom ratu u hrvatskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo