FAKULTET KOJI PRUŽA PRILIKE / Položili su sve ispite i 'zaradili' diplome! Poslodavci se za ove studente bore od prvog dana: 'Ostajem u Hrvatskoj'

Fakultet elektrotehnike i računarstva, naime, svoje studente potiče da idu u inozemstvo, ali i da se vrate u Hrvatsku

10.12.2023.
8:03
VOYO logo

Čak 467 studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) dobili su svoje diplome i službeno postali magistri, inženjeri i inženjerke, javlja RTL Danas.

"Ponosna sam jer sam uložila jako punu truda, puno sam toga naučila i to mi je pomoglo u poslovnom i privatnom smislu", kazala je Iva Kurelja, magistra inženjerka elektrotehnike i informacijske tehnologije. S druge strane, Jakov Rukavina, magistar inženjer računarstva, kazao je da je "bilo poprilično zahtjevno, ali imam posao, zadovoljan sam i ovo je bilo jedno lijepo iskustvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osim diplome, Katarini i Šimunu FER je donio i ljubav. "Vjenčali smo se na zadnjoj godini faksa, bio je 4. mjesec imali smo još diplomski, organizacija je bila teška, ali uspjeli smo", rekla je Katarina Krmek, magistra inženjerka elektrotehnika i informacijske tehnologije. Šimunu je fakultet, osim supruge, donio i znanje koje može primijeniti i iskoristiti. Baš zbog toga ih poslodavci i žele.

Mnogi se zaposle i prije nego što dobiju diplomu

"Bitno je shvatiti da trava nije zelenija s druge strane, nego tamo gdje je zalijevamo. Sve više studenata ostaje u Hrvatskoj jer svijet postaje globalno selo i imamo mogućnost raditi od bilo gdje na svijetu i surađivati sa stručnjacima iz Hrvatske i svijeta", rekla je Ivana Fazinić, voditeljica Odjela isporuke projekata u IT tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FER, naime, svoje studente potiče da idu u inozemstvo, ali i da se vrate u Hrvatsku.

Image
'BOŽE SAČUVAJ. JE LI OVO REALNO?' /

Studenti se požalili na duge redove u menzama i dobili bizaran odgovor: Ukoliko se brže odlučite…'

Image
'BOŽE SAČUVAJ. JE LI OVO REALNO?' /

Studenti se požalili na duge redove u menzama i dobili bizaran odgovor: Ukoliko se brže odlučite…'

"Ono što mi radimo je pružamo im prilike i izvrsne projekte, Fakultet ne može sam, poslovna zajednica i država cijela trebaju se potruditi pružiti im i bolja primanja. Ja sam veliki optimist da ćemo mi zadržati ove mlade ljude u Hrvatskoj i da ćemo vratiti i one koji su otišli", rekao je Vedran Bilas, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti ovog fakulteta traženi su na tržištu, a mnogi se zaposle i tijekom studija.

"Ostajem u Hrvatskoj, trenutačno radimo na dva startup-a. Imam planove za dalje, pa ćemo vidjeti kako će izgledati idućih godinu dana", otkrio je Petar Slaviček, magistar inženjer računarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam tijekom faksa radio vani odlučio sam se vratiti u Split za sada, pronaći posao nije problem, nakon prve ili druge godine, možeš se zaposliti bilo kada", rekao je Toma Sikora, magistar inženjer informacijske i komunikacijske tehnologije.

"Prije nego sam se zaposlila na fakultetu sam naišla na dobre poslove u industriji s dobrim uvjetima, ali da u inozemstvu su plaće uvijek bolje", zaključila je Ema Smolić, magistra inženjerka računarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo