pitali smo vas / Polovica naših kupaca ignorira Crni petak, druga polovica kaže da su popusti puno bolji vani

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Samo dva posto anketiranih sasvim je zadovoljna ponudom i popustima na Crni petak koji kod nas ne traje jedan dan, nego više tjedana

26.11.2022.
9:44
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Ovog studenog izdano je 8 milijuna računa više nego u isto vrijeme lani, a iznos koji smo potrošili čak je 25 posto veći. Otkrio nam je to u petak za RTL Danas i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša najavljujući da bi ove godine mogli srušiti prošlogodišnji rekord potrošnje.

Podaci govore - prošli mjesec potrošili smo 15 milijardi kuna, broj izdanih računa bio je 145 milijuna, a dovoljno je samo prošetati po shopping centrima i uvjeriti se da gužvi na blagajnama itekako ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je kod nas eksplodirala i kupnja internetom, još od lockdowna kad su se zatvorili dućani. No navika je ostala, a ove godine web trgovina gori.

"Zaista se vidi povećan obujam posla, doslovno možemo reći da imamo povećani visitrate i ludnicu u našim skladištima i dućanima. Internet trgovine su u zadnje dvije godine imale rast od 6 posto više nego što je to bilo očekivano i predviđeno, i taj dio itekako osjetimo", kazala jeza RTL Danas Kristina Šlatka, voditeljica online trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjete to i u pošti, radi se bez pauze, sortirnice su pune. "Broj paketa je ogroman, to su gotovo stotine tisuća paketa koji se na dan kroz naše sortirnice obradi i dalje upućuje na dostave, i tu imate svega – od bijele tehnike, odjeće, cipela, apsolutno sve prolazi i rokovi dostave su se ubrzali", rekla nam je Jo Kempen, glasnogovornica Hrvatske pošte.

Image
potroškačko ludilo /

Groznica na Crni petak! Eksplodirala kupnja preko interneta. Jesu li Hrvati zadovoljni ponudom?

Image
potroškačko ludilo /

Groznica na Crni petak! Eksplodirala kupnja preko interneta. Jesu li Hrvati zadovoljni ponudom?

Tu je i Crni petak koji tradicionalno označava početak predblagdanske groznice. U Americi on traje jedan dan, kod nas i nekoliko tjedana, a razlika je i ta što se u SAD-u stvari na taj dan mogu kupiti i po 80 posto nižoj cijeni, kod nas je to prava rijetkost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mi smo vas na našem portalu u anketi pitali jeste li bili zadovoljni cijenama i akcijama na Crni petak? Sudeći prema rezultatima vašeg glasovanja - niste, ali baš nikako.

Svega dva posto anketiranih odgovorilo je da su zadovoljni popustima te su rekli da su "baš dobri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro polovica anketiranih, odnosno 49%, odgovorilo je da su "popusti loši u odnosu na cijene u inozemstvu", dok je isto toliko anketiranih odgovorila da jednostavno "izbjegava šoping na Crni petak".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo