situacija se zahuktava / Politički akteri raštrkali se po Hrvatskoj: za skupljanje izbornih bodova metode se ne biraju

Svi politički akteri raštrkali su se po Hrvatskoj i skupljaju izborne bodove. Predstavljanje kandidata i programa, veliki skupovi, pa i neretvanske lađe - sve je stavljeno u službu kampanje

19.8.2016.
18:52
VOYO logo

Glavni rivali, i HDZ i Narodna koalicija kampanju trenutno provode u Slavoniji.  

Dok MOST izborne bodove skuplja u Metkoviću, u kojem večeras imaju i središnji skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo osvojiti barem jednak broj glasova kao i na prošlim izborima", rekao je Božo Petrov. 

"U relativnu pobjedu sigurni su u HDZ-u. U Zagrebu su predstavili kandidate u 6. Izbornoj jedinici, no Ivan Šuker, iako je tu na 14. mjestu – jedini se nije pojavio. No kadra, samouvjeren je predsjednik, ima i više nego dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao predsjednik HDZ-a imam ono što zovu u sportu slatke brige, kad imate puno kvalitetnih igrača za posložiti ekipu. HDZ ima kandidata barem za dvije, tri Vlade, a i oni kolege koji nisu na listi mogu također biti kvalitetni ministri”, rekao je Andrej Plenković. 

Pa su već krenule ozbiljne špekulacije o mogućim novim ministrima ako HDZ osvoji većinu. I dobro raspoloženi, novi stari HDZ-ovac Drago Prgomet ima svoje potencijalno mjesto - ono na čelu ministarstva zdravlja. Ipak, staloženo poručuje da 'prvo treba dobiti izbore'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da na izborima ostvari što bolji rezultat, Milan Bandić koristi poziciju gradonačelnika. Poruka je to Etičkog povjerenstva, a tim se počelo baviti i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

“Od početka idućeg tjedna ću uzeti godišnji odmor, ali grad treba funkcionirati, ja ću raditi svoj posao, prijepodne u gradu, a poslijepodne ću ići van, tamo gdje bude trebalo ići. Mnogi bi bili sretni da mene nema, ali ne mogu im ja pomoći, to je sastavni dio života, ja sam još uvijek živ”, rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oživjela je i Domovinska koalicija. U kampanju su pravaši okupljeni oko HSP-a Ante Starčević krenuli s Trga Franje Tuđmana, ali vrijeđaju HDZ-ovog predsjednika i, očekivano još više, Zorana Milanovića.

"Evo očekujemo da će i on vrlo skoro doći i viknuti 'Za dom spremni' sve iz razloga da bi dobio desne glasove i vratio se na vlast i onako nesposobno obnašao tu dužnost, naravno to mu nećemo dozvoliti", rekao je predsjednik HSP AS-a Milan Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija Jedina opcija okupljena oko Živog zida traže da Državni ured za revizije u roku od sedam dana objave izvore financiranja svih stranaka i ne odustaju od svog plana - tiskanja novca. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo