U Vukovaru i Škabrnji / Političari bez razmirica, no SDDS-ovoj potpredsjednici Vlade mještani okrenuli leđa

Image

Kata Šoljić ipak je bila važnija od politizacije, od natjecanja tko je jači, od izbjegavanja i cijelog igrokaza, ali Milanović ipak nije pružio ruku Banožiću

17.11.2022.
21:06
VOYO logo

U Vukovaru državni vrh neće biti zajedno. Predsjednik Milanović tamo je bio danas, a sutra će u Škabrnju. Premijer Plenković obrnuto, u Vukovar će sutra, a u Škabrnju je došao s potpredsjednicom Vlade iz redova SDSS-a. To je zasmetalo zapovjedniku obrane i mještanima koji su Vladi okrenuli leđa.

S obzirom na to da su u Škabrnji odavno rekli kako SDSS nije dobro došao, danas su na Šimpragi mještani to pokazali. Od potpredsjednice Vlade okrenuli su leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, nije jednostavno. Međutim kad dolazite čista srca i vjerujete u ono što radite i kako djelujete onda znate da ste na pravom putu", kazala je Anja Šimpraga potpredsjednica Vlade.

S druge strane u Vukovaru ministar obrane i predsjednik države nakon dugo izbjegavanja, konačno na jednom mjestu. Iako se rukovati, nisu htjeli. Junakinja domovinskog rata, majka četvorice poginulih branitelja, Kata Šoljić ipak je bila važnija od politizacije, od natjecanja tko je jači, od izbjegavanja i cijelog igrokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
23. obljetnica stradanja /

Dan sjećanja na zločin: Škabrnja se prisjeća svojih žrtava

Image
23. obljetnica stradanja /

Dan sjećanja na zločin: Škabrnja se prisjeća svojih žrtava

"U Bibliji ne znam za goru sudbinu od sudbine Kate Šoljić, simbolične hrvatske majke čija 4 sina su ostala bez života. Kata Šoljić je ostala bez svojih sinova na način da su joj kidali srce komad po komad, klijetku po klijetku. Takav bol je prosječnom čovjeku nezamisliv", kazao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

"Neka nam ovo spomen obilježje bude zvijezda vodilja kad tražimo put", rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvoga dogovora, mi smo kao i svake godine u Vukvaru 18. studenoga. Posjetit ću da je odlukom naše Vlade taj dan i neradni dan, uvršten je kao dan kada svi oni koji žele iskazati pijetet prem žrtvama to mogu učiniti bez da uzimaju slobodan dan", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ni bacanje vijenaca u Dunav Milorada Pupovca uz izaslanstvo SNV-a nije prošlo bez reakcija. Pupovac i Milošević pustili su dva vijenca, jedan za stradale Hrvate, drugi za stradale Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domovinskom pokretu to nije sjelo.

"Za nas je 17. studeni Veliki petak. Kršćani znaju što je Veliki petak, stoga ovakve performanse koji se događaju iz godine u godinu nećemo dozvoliti", kazao je ispred Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tu prijetnju Pupovac odgovara "ne razumijemo način na koji se ovdje odnose prema nama". Vijenac su odnijeli i na Ovčaru te srpsku pravoslavnu crkvu Svetog Nikolaja, nedavno posvećenu od strane patrijarha Porfirija.

"Mi smo bili u Koloni i bit ćemo kad se odlučimo da ponovno budemo. Naše prisustvo ovdje je kao da smo u koloni. Danas smo ovdje da bi se sjećali i ne želimo se dovesti u bilo kakav prostor u kojem će se to skrnaviti", rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč razmiricama svi su danas svjesni zašto su tamo i koga se sjećaju. Uz počast i pijetet svim žrtvama možemo reći da se barem državni vrh potrudio slagati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo