zimski uvjeti na cestama / Policija već provjerava vozače, oni koji nemaju zimske gume ili ljetne i lance - kazna od 700 kuna!

Iako se to po vremenu ne bi reklo, na snagu su stupili zimski uvjeti na cestama. Policija već provjerava vozače, a oni koji nemaju zimske gume, ili ljetne i lance u prtljažniku, morat će platiti 700 kuna kazne. U najgorem slučaju, policija vas može isključiti iz prometa. Vulkanizeri imaju pune ruke posla, a meteorolozi za vikend najavljuju snijeg

16.11.2015.
18:49
VOYO logo

Vulkanizeri rade bez predaha. Vlasnici automobila požurili su promijeniti gume jer - od jučer su na snazi zimski uvjeti na cestama.

"Ljudi čekaju zadnje trenutke pa mijenjaju gume, ali nije problem, radimo nema stajanja", poručio je vulkanizer Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što automobili "obuvaju" provjerava i policija. Ako nemaju zimske, vozači mogu voziti i s ljetnim gumama, s utorom od najmanje 4 mm i obveznim lancima u prtljažniku.

Vozačima bez opreme prijeti kazna od 700 kuna ili isključivanje iz prometa. Zimska oprema obvezna je na cestama u unutrašnjosti, u gorju pa sve do morskih dijelova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Maslenice do Udbine, na D1 od Udbine do Gračaca prema Kninu. Od Gračaca prema Karinu, D54 između Maslenice i Zatona obrovačkog", kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Na tim cestama rijetko ima snijega, no pogled prema moru s ceste Karin-Obrovac-Gračac može biti leden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Snijeg i poledica na cestama bi se mogli naći već ovog vikenda.

"Za vikend nam se sprema jača promjena vremena. Bit će obilne kiše, te će se temperatura osjetno sniziti, tako da će kiša prelaziti u snijeg. Prvenstveno eće ga biti u Lici i Gorskom Kotaru, a moguć je ponegdje u nizinama", poručio je RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je važno da se vozači iz proljetnog studenog u opasnu zimu odvezu s odgovarajućim gumama.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo