POLICIJA UPOZORAVA: / 'Ovo su prometnice na kojima se očekuju velike gužve, pojačat ćemo kontrole'

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Iz Ministarstva unutarnjih poslova pred predstojeći produženi vikend upozoravaju na prometne pravce na kojima bi moglo doći do gužvi te ističu da će pojačati svoje kontrole.

25.5.2016.
13:14
PIXSELL, Borna Filic
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je priopćenje u kojem upozorava na gužve u produženom vikendu koji je pred građanima te moguće prometne nesreće uslijed tih gužvi i nepažnje vozača.

Naime, kako je u četvrtak blagdan Tijelova, brojni hrvatski građani otići će na odmor i produžiti si vikend pa su već u srijedu spakirali kofere i očekuje se da će u poslijepodnevnim satima početi velike gužve. Iste gužve očekuju se i u četvrtak tijekom prijepodneva kao i u nedjelju 29. svibnja kada se "putnici" budu vraćali svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritične prometnice

Iz MUP-a stoga upozoravaju na moguće gužve na autocestama: A1 (Zagreb-Split), A3 (Bregana-Zagreb-Lipovac), A6 (Bosiljevo-Rijeka), A2 (Zagreb-Macelj), A4 (Zagreb-Goričan) te na državnoj cesti D1 (Karlovac – Slunj – Gračac – Knin – Split).

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako bi spriječili prometne nesreće i utjecali na vozače i njihovo poštivanje prometnih propisa iz MUP-a su najavili i niz preventivno-represivnih aktivnosti. Tako će s maksimalnim brojem policajaca pokriti sve kritične prometne smjerove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preventivno-represivne akcije

"Organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno, da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi.

Istodobno maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa (uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge…)", poručuju iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svjesni činjenice da na sigurnost u prometu mogu utjecati i drugi faktori iz policije upozoravaju vozače da provjere ispravnost vozila, stanje na cesti, da na put kreću odmorni, vežu pojas za sigurnost, propisno smjeste djecu u vozilo, poštuju ograničenja brzine, ne konzumiraju alkohol, pridržavaju se razmaka u kolonama, izbjegavaju nagla kočenja i zaustavljanja na mjestima koja za to nisu predviđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo