POLICIJA UPALA U KUŠČEVIĆEVU KUĆU: / U tijeku je USKOK-ova akcija na Braču zbog afere s nekretninama bivšeg ministra

Image
Foto: RTL

Radi se o aferi s nekretninama

20.8.2019.
12:08
RTL
VOYO logo

Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču gdje u sklopu USKOK-ovih izvida traju pretresi, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Radi se, kako pišu, o izvidima o aferi s nekretninama i prenamjenama zemljišta o kojima su pisali mediji te zbog kojih je Kuščević morao otići s ministarske pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPAŠAVANJE MINISTRA KUŠČEVIĆA: /

Otkriveno kako su 'štala' i 'pašnjak' postali kuća i zemljište za gradnju vila

Image
SPAŠAVANJE MINISTRA KUŠČEVIĆA: /

Otkriveno kako su 'štala' i 'pašnjak' postali kuća i zemljište za gradnju vila

Jutarnji doznaje kako su izvidi u tijeku i u nekretninama još nekih osoba na Braču.

USKOK i MUP zasad ne objavljuju ništa, no neslužbeno se doznaje kako policija obavlja pretrese temeljem naloga koje je USKOK prethodno ishodio od suca istrage nadležnog Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživa saborski imunitet

Protiv bivšeg ministra nije moguće pokrenuti postupak prije nego mu Sabor ukine imunitet.

Kuščević je s mjesta ministra uprave otišao nakon velikog medijskog pritiska zbog niza afera vezanih za njegove nekretnine na Braču, za koje je sam tvrdio kako im ne zna broj jer je " hvala Bogu teško to sve pratiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri podnošenju ostavke kazao je kako ne vidi zašto bi se Uskok i DORH njime bavili, a afere je nazvao lažnima.

Vilu na Braču u katastru upisao kao pašnjak

Podsjetimo, Kuščević vlastitu vilu u Nerežišću na Braču, na kojoj inače zarađuje iznajmljivanjem, 11 godina nije proveo u katastru i gruntovnici. Kuća se vodila kao pašnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su kasnije otkrili i još jedno zemljište s objektom, koje nije bilo niti u građevinskom području.

U javnost je izašla i priča o njegovim poslovnim 'pothvatima'. Podsjetimo, njegova tvrtka Kuščević d.o.o. bila je na listi poreznih dužnika, a 2012. je otišla u stečaj. Prije toga Kuščević je otkupio nekretnine svoje tvrtke te ih prodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme dok je obnašao dužnost načelnika Općine Nerežišća, u Supetru je kupio poslovni prostor po cijeni oko pola milijuna kuna nižoj od cijene po kojoj ga je to trgovačko društvo kupilo. Isti je prostor prodao trećoj osobi, Svpetrvs hotelima, po puno višoj cijeni i pritom zaradio 1,2 milijuna kuna.

Jutarnji je otkrio posljednju aferu Kuščevića - prodaju zemljišta offshore kompanijama na Vidovoj gori. Offshore firme i osobe povezane s njima od mještana Nerežišća su od 2009. otkupljivale poljoprivredne parcele. Kvadrate kupljene po cijeni od nekoliko eura sada vrijede minimalno deset puta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo